Que Lindas, haha ou não...

Idag efter skolan fick jag sms från Michelle (utbytesstudent från Mexico) att hon var lite ledsen och nere. Så jag bestämde mig för att åka till henne och muntra upp henne. Så kollade vi på film och hade det jättemysigt, ända tills hennes nudlar inte ville stanna kvar i magen. Stackaren har varit sjuk, som jag, och nu hade hon huvudvärk och mådde fortfarande inte bra :( 
 
Men nu i helgen blir det tomt med inlägg fram tills söndag. Jag ska åka till Emmas (svensktyskan) hus i Vera Cruz, en liten stad utanför Marilia, och va med henne, hennes värdsyster Fernanda och gemensamma kompisen Paula. Så ska vi ha en mysig helg och vi ska RIDA Fernandas hästar. Såååå glad blev jag!  Så, söndag blir det uppdatering. För övrigt så åker Laura, min värdsyster, till Kanada på tisdag. Så det är ganska mycket stress och förberedelser här hemma. 
 

Mina monstertabletter

 Har börjat med antibiotikan nu och känner mig redan bättre, men alltså.. kolla på pillren!
 
 

Min kavaj efter helgen!


All of us!

 

In the car!

 

Sommar, sol och häftig pool!

 
 

Kajak

 

:)

 
 

Söndagen

Sista dagen spenderades mest vid poolen och vid rummen. Men jag och några fler tjejer paddlade kajak! :) Sen så böt vi en MASSA pins heela helgen! Ska ladda upp bilder!
 
 
 

Suécia <3

 

Mitt träd!

 
Just det! Vi planterade våra egna träd också! Så häftigt!! Så nu har jag mitt alldele
 

Festa Junina

 
 

Lördagen!

Upp och hoppa var det klockan sju och en underbar frukost! Vid 9 var det en till lektion och även information om resorna som man kan göra. Jag ska göra den stora resan som är 17 dagar och den är runt Amazonas, huvudstaden m.m och kanske resan till karnivalen till Rio! Och så var det pool igen efter! Tyvärr så var min hals helt förstörd. Kunde inte prata och grät för att det gjorde så ont.. Så en läkare fick kolla på mig, så gav hon mig starkare medicin. Så fick jag vara i sängen ett par timmar och fick lunch på rummet. Inte kul alls :( Jaja, fick pigga på mig för det var gruppfoto vid fem. Laddar upp dem bilderna senare! Men efter middagen var det Festa Junina! Och festa junina är typ som deras midsommar, man firar en döpare enligt den katolska tron! Tjejerna har yppiga klänningar med lantliga mönster och prickar på kinderna! Och killarna har hattar, rutiga skjortor, boots och ditmålat skägg! Så dansar man runt runt, i ring med allihopa! Jag dog så roligt det var! Alla skrattade och vi hade så kul!
 
 

Vilken helg!

Nu har ni inte fått så mycket info om vad som pågår i mitt liv, men nu kommer det en massa inlägg om min insparks helg på en resort med 48 andra utbytesstudenter! Tyvärr, har jag varit riktigt sjuk under helgen.. Blev kall efter poolen och när vi dansade på kvällen. Så fick svälja stoltheten och ta hjälp av en läkare på platsen under lördagen! Så jag fick badförbud och medicin.. Menmen, that's life! Har ändå haft super kul! Kommer ladda upp fler bilder från de andras kameror!
 
Fredagen

Vi åkte från Marilia vid 6 tiden på morgonen med studenterna härifrån till Pirapozinho city, till Hotel Terra Parque Resort. Tog lite mer än två timmar, så på plats var det inchekning och utdelning av stugor. Så hälsade man på allihopa! Efter det så väntade vi in lunchen genom att spela volleyboll och fotboll under den stekheta solen. Blev lite väl varmt och dåligt blodsocker för Miss Käll, haha. ouupps. Så åt vi lunch, jätte mycket och fin mat! Och efter lunchen var det möte och "lektion" om hur man är en bra utbytesstudent, helt enkelt. De har ett väldigt roligt system att man samlar poäng under året för skolgång, tal man håller, välgörenhetsarbete, möten osv. Så den som vinner får en av resorna betald av Rotarty till ett vackert paradis med vattenfall! Jag och Emma i min klass tänkte göra något på våran skola och skänka pengar till vaccinering av barn med polio. Efter mötet så bytte vi om och plaskade runt i poolen och bubbelbadet! Riktigt kul, men riktigt dåligt för min hals! :( Så tog vi det lite lugnt och hade middag och sen var det invigningscermonin! Alla fick gå i bokstavsordning med länderna och sina flaggor! Jag fick gå själv eftersom jag var den enda svenskan på lägret haha. Sen var det bilder med "The inbound cordinator" och presidenten. Så fick man sjunga national sången och säga vad man hade för förväntningar för sitt utbytesår! Väldigt roligt :) Sen på kvällen vad det dans och fest! Dansade så mycket och svettades! Haha, så roligt! 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sjuk..

Stannade hemma från skolan idag och var väll i sängen hela eftermiddagen igår. Halsont och ont i heela kroppen :( Är nog hemma imorgon också och vilar upp mig inför helgens bravader! :)

Stayed home from school today and I spent basically all afternoon yesterday. Sore throat and pain in my whoole body :( I think I'll stay home tomorrow too so I can get better for this weekend! :)


Men söt :(

Min kompis skickade det här, åhh! MIn gulliga och virriga svensklärare Birgitta <3


Poeten Klara!

Kan ju skryta lite med att jag läst dikter i skolan på litteraturen på portuguisiska! Yess, och fått applåder tillochmed hahah..Älskar dikten nedanför:
 
I can brag that I've read some portuguise poems on literature class! Yess, and they even gave me applause hahaa.
Love this poem:

"Teresa, se algum sujeito
bancar o sentimental em cima de você
E te jurar uma paixão do tamanho de um bonde
Se ele chorar
Se ele se ajoelhar
Se ele se rasgar todo
Não acredita não Teresa
É lágrima de cinema
É tapeação
Mentira
CAI FORA."

 
'
Jag överlevde ju Mamma Mia musikalen på min skola som dottern, så lite kreativ är jag nog :)
I survived the role as the daughter in Mamma Mia musikal at my school, so maybe I'm a bit creative :)
 

Parabéns Lu

Igår vad det en feet sovmorgon och sen vidare till en födelsedagsfest för tjejen i min tredje värdfamilj, Luciana som ska till Frankrike :) Träffade mina älskade utbyteskompisar där och vi hade myycket trevligt. Även min helt gaalna kompanjon Michelle! Fick höra att jag var det bästa sällskapet för henne, eftersom jag är så lugn och hon är så galen. 
 
Yesterday after sleeping a looong time it was time for a birthdayparty for the girl in my third hostfamily, Luciana whom is going to France. :) I also met my beloved exchangebuddies and we had a really good time, also with my crazyyy friend Michelle! I heard that I'm the perfect match for her, since I'm calm and she is certainly not, haha. 
 
 
 
 

Sushi

Nu har jag ett officielt tillstånd att stanna i Brasilien fram tills 24 juli 2014, men jag kommer nog åka till Sverige runt midsommar. Iallfall så träffades en massa utbytesstudenter och deras kompisar, ta med alla du vill var det som gällde, haha. Så åt vi Japansk på en restaurang där. Fin mat, underbart sällskap! Sen åkte jag hem vid elva tiden och kollade på High School Musical 2 med Mila och Lisa. Skrattade ihjäl oss när Mila hade somnat med typ hela ansiktet i idomin, haha, mitt lilla charmtroll!
 
Now it's official, I get to stay in Brazil no longer than 24th of July next year, but I'll leave for Sweden around midsummer. Anyways, me and lots of other exchangestudents and their friends, bring anyone you want, haha went to a Japanese restaurant. Nice food, wonderful company! Then I went home around 11 and watched High School Musical with Mila and Lisa. Laughed so hard when Mila had fallen asleep with her face covered in skin lotion. Haha, my little cutie!                                                                                                             
 
 
 
 
 
 
 
 

2 Cool 4 School

Sedärja! Lite bilder på mina kära klasskamrater! Igår var jag på polisstationen och fixade det sista med visumet (trodde jag) men ett till dokument och ett papper som jag inte hade med mig, (för att det inte stod att det behövdes va med) och fingeravtryck tog de också! Så läskigt :( Men vi ska tillbaka imorgon, så då är det förhoppningsvis klart! Nästa vecka är det en provvecka i skolan. Tycker så synd om dem som har prov i ALLA ämnen på en vecka! Sen är det olika lärare för varje ämne som har olika delar. Typ en lärare för världshistoria och en för Brasiliens historia. Jag hade tänkt att göra några prov; Litteratur, Historia, Engelska, Internationella relationer och Biologi. Matten, fysik och kemin skippar jag, haha. Men nästa fredag är jag på en distriktskonferrens med alla studenter i distriktet i tre dagar, så då tar jag inte dem proven som var den dagen. Är jättetaggad för konferensen, ett 50-tal studenter som bor på ett område med pool, volleyboll och andra sporter! Wohooo :D 
 
// There we go! Some pictures of my dear classmates. Yesterday I was at the police station to fix the last details about my visa (I thought), but one more document is to be filled here and I have to bring a paper that I got at the airport (but it didn't say I had to..) And they took my fingerprints. So scary! :( But we're going back tomorrow and then it'll hopefully be done :) Next week is testweek in school. I feel so sorry for them to have tests in ALL subjects in one week. Then it's also different teacher for one subject for different parts. Like one teacher for world history and one for Brazil's history. I've decided to do some tests: Literature, History, English, International relationships and Biology. Math, physics and chem I skip, haha. But next friday is the district conference with all students for three day, so I won't be in school that day... I'm soo excited about the conference, about 50 students living in one area with pool, volley and all kinds of sports. Wohoo :D  //
 
Paula är min och Emmas underbara portuguisiskalärare! Emma är från Tyskland, men är halvsvenska. Så när Paula lär oss portuguisiska lär vi henne svenska! :) 
Paula and Emma. Paula is my and Emmas wonderful portuguise teacher! Emma is from Germany but is half swedish. So when Paula teach us portuguise we teach her swedish! :)
 

utbytesstudent.se

Nu kommer min blogg också att synas på utbytesstudent.se. Jag är ledsen för att de senaste inläggen är något slarviga med texten, är för att jag har svårt att få över bilder från Iphonen till datorn, men det ska fixas snart!
 
Now my blog will be viewable from utbytesstudent.se I'm sorry for the messy posts the last days, but I have difficuly getting pictures from my phone to my computer, but that will soon be fixed!
 

@ Esmeraldas

Träffade dessa skönheter idag och shoppade på ett litet shoppincentrum, Esmeralda! De är från Mexico, Kanada, Frankrike och Tyskland! Super söta flickor som jag hoppas få spendera mycket tid med! :)
Lite övriga roliga saker:
Blir kallad Tingeling i skolan
En ny utbytesstudent i min klass, svensktyska :)
Skämtade med en kille att jag var från Afrika, han stirrade och bara: verkligen??

Met these beauties today and went shopping at Esmeraldas! They are from Mexico, Canada, France and Germany! So sweet ladies that I hope to spend a lot of time with!

Some other fun things:
I'm called Tinkerbell at school
A new exchange student in my class, half swedish, half german.
I tricked a boy that I was from Africa; Really..???


Family is not always by blood...

Bilder från förra helgen! Kom i säng vid 6 imorse efter avskedsfesten för Stephanie! Jag önskar dig all lycka!

Pictures from last weekend. Got to bed by six this morning after the goodbye party for Stephanie! I wish you all the luck for your exchange!


Filme de horror

Äntligen helg!! Sov lite efter skolan och sen vart det gymmet! Love it! Gjorde 30 min crosstrainer + armar och dödade magen med Laura! Sen åkte vi med André, Vitor (André är Lauras kille och Vitor hans bror) Lisa och vår fina Larissa och hyrde film. Så ingen fest idag, är ganska farligt att gå på fester för minderåriga, poliser osv. Så skräckfilm blev det med Lisa och Lari. Men imorgon är det avskedsfest för dottern i min andra värdfamilj som ska till USA.

Finally weekend! Got some sleep after school and then we went to the gym! Love it! Did 30 min cross trainer + arms and killed my abs with Laura! Then we went with André, Vitor (André is Laura's boyfriend and Vitor is his brother, like family!)
Lisa and our lovely Larissa and rented a movie. So no party today, it's quite dangerous to go to parties for minors, police etc.. But the horror with Lisa and Lari was just as nice! But tomorrow is the farewell party for the girl in my second host-family, Stephanie, and she is going to USA.


Boliche

Idag efter gymmet, åkte hela familjen + André till shoppingcentret där vi mötte Stephanies familj och hennes utbytessyster Simone, en danska :) Så bowlade vi och åt Kinamat efter! Så mysigt så! Äntligen fredag och taggar att jag ev får gå på ett neon bodypaintparty imorgon! :D

Today after the gym, the whole family went + André to the shopping center where we met Stephanie's family and her exchange sister Simone, a Danish girl :) So there we went bowling and ate Chinese food after! So so nice! Finaly sexta-feira tomorrow! I really hope that I can go to a neon bodypaint party :D


Rotary meeting...


Parabéns Rosi!!

Familjens hemhjälp fyllde år i helgen, så vi firade med tårta efter skolan :) Hon fick en liten dalahäst av glas av mig! Min extramamma! Jag har räknar att jag har 7 mammor här! Haha, men sen fick jag min garderob också, så mitt rum är såå fint! Sen åkte jag och Laura och gymmade. Har tappat jättemycket över sommaren med allt jobb på Seaside.. Men nu kör vi! Antar att detta kommer blir mitt sätt att bearbeta hemlängtan! Men man måste ju jobba på bootyn haha ;)

The family's help had her birthday this weekend, so we celebrated with cake after school :) She got a small dalecarlian horse of glass by me! My second mother! I counted that I have 7 moms here! Haha, but I got my wardrobe as well, so my room is soo nice! Then I went to the gym with Laura. Have lost a lot over the summer with all the work at my restaurant.. But here we go! I think this will be my way of dealing with homesickness! Have to work on the booty haha!


Baking with my guuuurls

Kladdkaka med mina Irmas lindas och Milas kompisar, efter det var det släktfest och en failad utgång med ett a*shole till grindvakt. Aja, även det så har man alltid mysigt sällskap i Brasil! Ska ladda upp bilder på resten av släkten också. :D

Kladdkaka (a swedish cake) with my Irmas lindas and friends of Mila, after that familyfesta and a fail attempt of party with an a*shole to gateguard. Well, always good company in Brasil, however. I'll upload pictures from the familyparty later :) Tchau


Noite passada

Första fredagen i Brasilien! Började med att jag och Lisa och två kompisar åt på Mc och efter det åkte vi in lite senare till festen. Vid den tiden hade alla struntat i maskerna, haha. Men det var så kul! Varje gång det spelades Avicci eller SHM blev jag så lycklig haha! :D

First friday in Brazil! It started with me and Lisa and two other friends ate at Mc and after that we went to the party, a little late. By that time everyone didn't care about the masks, haha. But it was so fun! Everytime Avicci or SHM was played I was soooo happy! Haha :D


Quinta-feira

Pizza med choklad (haha) och kortspel, stress!!, efter skolan :) Imorgon ska jag på en maskeradfest!! Wohoo! :D

Pizza with chocolate after school and cardgames, stress, after school. Tomorrow we're going to a masqueradeparty!! Wohoo :D


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!