Eu estou viva

Hej på er! Nu blir det en snabbt inlägg här. Jag fick wifi igår, men har bara iphonen med mig så lite längre inlägg blir det när jag är tillbaka i Marilia. Just nu är jag i familjens sommarhus på kusten. Stranden vi bor 5 min gång ifrån heter Boraceia. Helt uuuuunderbar playa och den omringas av bergslandskap med tät regnskog.

Efter några tuffa dagar runt jul så har läget blivit myyyycket bättre! Så nu när jag skrämt er om de tråkiga sidorna av utbytet tänkte jag göra er lite avundsjuka :)

Dagarna nu består av strand, utflykter, bad och sol. Mitt hår är inprincip vitt och har nog aldrig varit så här brun. Igår fick jag se en havssköldpadda från en av klipporna vid en närliggande strand, Jureia!

Nyår kommer bli fett på stranden med fyrverkerier och julen var helt okej. Mest mat och mer fokus på den religösa betydelsen..

Hoppas allt är bra i Sverige och att ni fryser ordentligt! Haha, god jul och gott nytt år på er! :)


.

Har funderat väldigt länge på om jag ska skriva detta inlägg eller inte. Men jag bestämde mig för att jag ska skriva en förkortad version, bara för att ge en liten inblick i att allting är inte perfekt. Jag censurerar såklart de mindre bra delarna här på min blogg, för att de är egentligen inte så stora grejer. Jag trivs i min familj, och det finns egentligen ingenting att klaga på. Och jag hatar att skriva inlägg som kan tolkas som "klagomål".. men jag vill samtidigt inte måla upp en förfinad bild på verkligheten heller. Och eftersom detta inte är en semester, utan ett utbyte och som många säger; ett liv under ett år, så förstår man då att livet har sina... sidor. Att allting inte är bra hela tiden. Skillnaden att vara här och ha de dåliga stunderna är att man inte är till 100 % trygg. Självklart, man har en counselor och ansvariga föräldrar man kan vända sig till. Man är aldrig ensam, även om något skulle hända. Men till grund och botten så vet du inte alltid hur du ska hantera vissa situationer, eftersom du befinner dig utanför din trygghetszon. Samt att det kan vara svårt att förklara på ett annat språk dina känslor, haha du vet ju knappt vad det är för känslor och kan inte ens förklara det på ditt modersmål. Men också försöka förklara det till folk som inte känner dig, eller förstår dig.
 
När det var insparksmöten om hur man ska vara som utbytesstudent så sa de att det finns olika faser. Första fasen är att allting är jättespännande och häftigt, du är exotisk och intressant. Allt är bra med värdfamiljen för du har inte hunnit bli lite "trött" på varandras konstanta sällskap. Andra fasen är att du börjar få hemlängtan, vilja gå tillbaka till dina gamla rutiner, blir stängd och vill mest att tiden ska passera. Tredje fasen har du kommit över detta och det känns som om du bor här på riktigt. Fjärde fasen är att du får mixade känslor över att åka hem igen.
 
Personligen trodde jag inte att detta skulle hända med mig, alls. För andra fasen brukar komma efter 3 månader kanske. Och jag har snart gått 5 månader här, men nu kommer den här fasen för mig. 
 
Och det är som att du stänger in dig själv lite och även om du är med kompisar och är utanför huset, så känner du fortfarande att det gör ont i bröstet. Du kan känna dig ensam i en grupp av människor och du spenderar mer tid på datorn än vad du borde.
 
Tecken på att du är i fas 2 är att du försöker gå tillbaka till dina vardagsrutiner från ditt hemland. Och jag har märkt att jag försöker kolla på svenska filmer, för att få höra svenska. Men att gå tillbaka till hästarna och stallet är lite svårt. Och eftersom häst och stall varit en del av mitt liv under så lång tid, men det har även varit perioder då jag inte haft häst, tagit en paus, haft en skadad häst osv. Men aldrig mer än 5 månader vad jag kan minnas. Och det jag saknar är att ha en fristad att kunna pusta ut och koppla bort allting. Här har jag inte det. Jag kan ta ut mig på gymmet, men ändå inte få den där känslan efter 3 timmar i stallet en vanlig vardag. 
 
Och just nu är jag inne i den fasen, men jag vet att jag kommer komma över den fasen så småningom. Det är bara att bita ihop, försöka hålla god min, inte stänga ut dem som bryr sig och försöka hålla sig så sysselsatt som det bara går. Jag vet att jag kommer komma tillbaka starkare än någonsin efter denna svacka.
 
Haha, det var tydligen fel strand jag la upp bilder på. Vi skulle till en annan strand, så såå fint kommer det inte va! haha, vi åker imorgon eftermiddag och kommer hem den 3:e januari tror jag. 
 
 
 
Gammal favorit på min fina Curre <3
 

Fas 2...


ouppps

Oj, här var det lite tomt med inlägg det senaste. Nej, men just nu känns mina vardagsinlägg så sjukt ointressanta i jämförelse med mina förra inläg om resan. Men lite kort om förra veckan.
 
Förra veckan bestod mest av gym, pool, chill, rotaryavslutning och lite utgång. Rotary tar precis som jag jullov och de hade en grillning som avslutning. Jag och Isa åt, pratade och åt. Älskar min klubb, de är så himla underbara och roliga.
 
Sedan gymmade jag ett par gånger med min värdmamma, har slutat gå på gymmet på Yara, går med henne på morgonen istället innan hon jobbar. Men ska börja gå igen på Yara i januari när det blir skola igen. Eller ah, kanske februari. Tror jag börjar skola igen den 27:e januari, sen byter jag familj då igen också. 
 
Sen var jag även och shoppade, och fick ett par vita shorts inför nyår på stranden. På fredagen gick jag ut med några brasilianska vänner och träffade min kompis kompisar också :) 
 
I lördags var jag på min kompis balettuppvisning! Första gången någonsin faktiskt, haha, men de var så otroligt duktiga! Jätte många dansare i olika åldrar, den yngsta var nog inte mer än 4 år när de dansade Nötknäpparen. På kvällen efter åt jag ute med min familj och söndagen bestod av chill och kyrkan. Där pratade jag med ungdomarna och de bjöd in mig till att spela fotboll dagen efter. JAAAAAA! Fotboll, volley och lite spel på måndagskvällen med härliga tjejer! 
 
Idag var jag och simmade igen och gick till typ en videospelsaffär, där hyrde vi guitar hero en timme för 15 kr! 
 
I veckan blir det the Hobbit, festligheter, födelsedagsfirande och chill. På måndag åker jag till kusten, en strand vid namn Uba Tuba norr om São Paulo. Kommer ha intenet där (dock ganska dåligt) och stannar runt 10 dagar. Ska ev. prova på att surfa. 
 
Puss och Kram, så hörs vi!
 
 

Parabéns Jocelyn e Mirza

Två födelsedagar de senaste dagarna. Nu i veckan var jag i en närliggande stad, Pompeia och hade poolparty för Jocelyn. Senare på dagen var jag i centrum med min värdmamma, då det började spöregna. Vädergudarna var inte nådiga och vi fick kuta till bilen med jämna mellanrum stanna och ta skydd. Idag var jag på gymmet och på Yara. Imorgon ska jag ut på kvällen och på lördag ska jag på balett! 
 

 

En helt vanlig torsdag..


Travel safely

https://www.youtube.com/watch?v=PV8Kh0e69w8
 
 
Och så teknisk så jag vet hur man infogar youtubelänkar, nej det är jag inte.. Det är en film som min kompis Claire gjorde om vår resan till Amazonas, ta en titt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rotary event

Idag var jag på ett event som min klubb hade ordnat här. Jag trodde det skulle va en avslutningsfest med bara rotary, men tydligen var det en fest för de tre äldredomshemmen (heter det så??) och det var Bingo och mat med massa charmiga pensionärer. Jag fick smeknamnet dockan och fick en riktigt skön tant som polare under dagen. Älskar min klubb! I slutet hade de en julklapps lek och secret santa. I leken fick man ett paket, nu skicka vidare till den person som är mest lojal, glad osv.. Och jag fick den av min counselor som den mest optimistiska! Blev så glad hahaha, men fick skicka vidare paketet som sen alla fick öppna :) var godis i det, men en sjuk mysig lek. Sen fick man ta en lapp och ge ett paket.. Jag fick ge ett av paketen som alla gamlingar fick hahah ( en kudde), och jag fick en julklapp av min counselor. Ett typ drinkset med vinöppnare och vanlig kapsylöppnare! Hhaha, dog lite..  tror dock att de köpte paketet som om det skulle kunna va till vem som helst och så valde de mig, men ändå.. så glad :D
 
Sen fick jag åka jeep med min counselors dotter (vi var på typ en stor gård med hästar, hundar m.m) och fick se deras land osv. De hade typ 10 hundar och enoooorma marker.. galet fint. Och en liten sjö där de fiskade, sa att jag fiskar i Sverige och då blev det genast bestämt att jag ska komma och bo över någon helg där efter nyår!
 
 
 
 
Haha, kolla här så tar vi en bild. Var hur, que?? hhahaha
 
 
 
 
 
HAHAHHAHAHAHHA trodde jag skulle dö på julkalendern.
Pappa, hur träffade du mamma?
Äh, jag stal henne från granbyn.
HAHAHAHHAHAHHAHAH , ok. Förlåt. hahahahahah

Veckan hittils

Just nu har jag lov december och januari. Helt ärligt så är det lite tråkigt haha, är lite sysslolös och saknar hemma lite nu. Men nu i veckan har det blivit så fruktansvärt varmt. 33 grader varje dag, 35 igår, vilket gör att det är för varmt att va ute under dagen, så vi umgås mest på eftermiddagarna nu. Jag går på gymmet 3 dagar i veckan nu med min värdmamma, på morgonen innan hon åker till jobbet. Försöker ta ut mig så mycket som möjligt då jag mår bra av det. Lite annorlunda vardag här när man har all tid i världen, noll plugg och inte så många måsten. Från att gå från stall,häst och plugg till detta.. 
 
Simmade på Yara och träffade vänner där i förrgår. Igår var det piknick (picknick??) vid en (med största sannolighet) förgiftad sjö haha, så långt kan man komma till parker i jämförelse till Sverige här. Det var en kille från Indonesiens födelsedag och vi spelade Uno och chillade. Nästan alla utbytesstudenter. Men efter ett tag var det för varmt så vi gick igenom en grind där vi kom till parkeringen för shopping centrumet och njöt av AC där inne. Vi träffade jultomten, tog kort med honom innan vi tog bussen till ett av de få cafér här. Idag skulle hans familj ha födelsedagsfest för honom och ska dit och träffa allihopa. 
 
Övriga saker så vet jag att jag kommer uppskatta årstiderna i Sverige mer nu. Här är det varmt, varmare och åskperiod inprincip. Så man uppskattar inte solen och ljuset på det sättet här. Kollar på julkalendern också på svtplay och sitter och skrattar ihjäl mig! 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pringleshögtalare!
 
 
 
 
 
JUST DET! Jag var på Catching Fire två gånger denna veckan! Då första gången var med portuguis dub, fett konstigt, även om jag hängde med i filmen. Herreguuu vad bra den var! Läst alla böckerna, men filmerna äger fortfarande!
 
 

Fortaleza

Efter några helt fantastiska dagar i Jericoacoara begav vi oss med buss igen tillbaka till Fortaleza. Nu stannade vi tre dagar på hotell med lite utflykter under dagarna. Men innan hotellet stannade vi till vi en strand och chillade. Hahaha, där hände något roligt. En kvinna frågade om jag var från södra Brasilien. Haha, nej jag är från Sverige. Va? Verkligen? Du pratar ju jättebra portuguisiska! Hur många år har du bott här? Haha, 4 månader... 
 
I Fortaleza gjorde vi en stadstur och åkte till en playa. Där åkte jag och några andra bugue, typ jeep i sanden. Vi åkte runt i sandlandskapet och fick gå in i en grotta. Dock kom vattnet lite fort, så Fransisco och Vaya blev genomblöta för de hann inte ut förrän vågen kom! Haha! 
 
 
 
 

I won't let the sun go down on me <3

 
Haha! I Amazonas hade vi blöta kläder som aldrig torkade, här hade vi sand överallt och ingenstans! Finaste Jeri <3
 

Jericoacoara

Jag hade ingen aning om vad som väntade när vi åkte med buss från flygplatsen i Fortaleza. 4 timmar i bussen och vi såg bara sand och stenhus. Herregud vart är vi påväg? Sen kom vi fram till en busshållplats där vi bytte till 2 jeepar. Ytterligare en timme med jeep genom ökenlandskap och guppiga sandvägar. Sjukt vackert verkligen.. Men när vi kom in i staden så var det fortfarande sand. Hela staden hade sand som vägar, restauranger och uteserveringar överallt, butiker, en helt fantastisk strand och en stor sandkulle där hela staden gick upp varje kväll för att se solnedgången. Det var överbokat så vi fick bo på ett annat hotell än killarna. Vårat hotell var så sjukt mysigt med en liten pool och palmer inne i hotellet typ! Varje rum hade en hammock och jag fick dela rum med 4 tjejer denna gång. 
 
Första dagen spenderades med att äta lunch tillsammans och sedan strosa runt på gatorna och i butikerna. Sen badade vi i havet, chillade på stranden. På kvällen gick alla ut för pizza och mys i staden. Försäljare överallt som tjatade heeela tiden. Då är det ganska bra att inte se ut som en brasilianska, bara låtsas som om man inte förstår var det säger..
 
På kvällen var det fest på stranden med DJ och vi dansade barfota i stranden med resten av staden. Även om vi dansade mest haha! I feel so close to you right now.. Så otroligt vackert och perfekt. I <3 Jeri!! Och att vara här med dessa fantastiska vänner som man träffat och kommer ha kvar för livet är helt galet. Jag är så sjukt glad att jag vågade åka iväg. Annars hade jag ju aldrig fått se de här platserna, eller träffat dessa människor? Har redan planerat framtida resor för att hälsa på mina älskade utbytesvänner..
 
Dagen efter var det utflykt till en klippa och till en lagun. Lagunen hade hammockar i vattnet, kritvit pudersand och turkost vatten. Bad, chill och sol blev det. Sen samma visa på kvällen! Förutom attt jag och 2 rumskompisar inte gick och la oss. Vi stannade uppe, gick hem och bytte kläder och gick upp för ett litet berg med Alonso och såg solen gå upp över denna isolerade paradisstad.
 
 
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!