Svarttorp

Idag har jag varit i Svarrtorp och tävlat med Gegge. Hoppade LC och debuterade LB. Var sjuukt svåra och orytmiska banor, så i första klassen fick jag 4 fel i grunden. Men det var 1 av 21 D ponnysar som dubbelnollade. Vet iallafall att trean, fyran och femman hade 4 fel i grunden. Jag hamnade på 7:e plats där med mina fyra fel. I LB fick jag 16 fel, många var Gegges fel, andra otur. Hyfsat nöjd med tanke på att jag hade tränsat fel så att nosremmen hade hamnat utanför sidostycket, haha. Stark blev han, men samma här, svår bana. En dubbelnolla, tvåan fyra fel i grunden och trean åtta fel i grunden. Lite perspektiv på det hela :) Antagligen blir det nån mer tävling i juni. Tack till peppkompisen och fotografen Jaquline<3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

68 dagar kvar

Detta kom igår på posten, hela ansökningen med alla mina värdfamiljer, skolan och visumet m.m. Känns fortfarande heeeelt overkligt :o

Linköping

Imorgon åker hela musikalteamet (alla utom Joanna som är så cool att hon måste plugga fysik och matte. TÖNT)  till Linköping. Vi ska kolla på "Familjen Addams". Ingen koll på vad det är för något, men det ska bli sjukt kul! :D
 
                                  

Lembranças

 
Haha, känner mig väldigt nationalistisk med alla dessa souvenirer hemma. Inte för jag fattar varför det skulle vara negativt dock ^^ Det är mest presenter till mina värdfamiljer, men även till andra utbytesstudenter. Du representerar ditt land i ditt värd-land och då är det ganska självklart att ha med sig massa souvenirer :)
      

Munsboro Gee Gee

Eu te amo.
 
Min förra häst försvann i maj förra året och i Oktober fick jag min foderhäst, Gegge. Har tävlat lite med honom under våren och vi ska förhoppninhsvis iväg på lördag med Jaquline som stöd :) Trodde aldrig att jag skulle fästa mig vid en häst så som med Curre, men det gjorde jag. Hade jag inte rest iväg hade jag aldrig lämnat bort honom.. Men nu så ska jag börja visa honom, och det känns sjukt tråkigt. Men jag får tänka att hästarna försvinner inte, och jag kommer komma tillbaka igen. Min sagoponny <3 
 
 
 
 

Marília

Como está?
 
Staden jag kommer bo och gå i skolan i heter Marília och ligger i midvästra delen av "staten" São Paulo. Mitt distrikt heter 4510 och Marilia ligger i det distriktet :)
 
 
 
Det bor ca. 225 000 i staden och den ligger ca. 44 mil ifrån São Paulo. Medeltemperaturen är 20 °C. Varmast är det i januari, 25.7 °C. Kallaste månaden är juni 15.2 °C.

Rotex

Igår var jag på ett Rotex möte i Skövde. Rotex är en dotterorganisation till Rotary som tar hand om inbounds och blivande outbounds (alltså sånna som mig) :). Jag träffade Lisa på tågstationen och åkte till Skövde och mötte Melina på vägen. Hela resan satt vi och pratade om våra städer osv. Det är typ bara jag som fått veta så mycket om min familj och min stad. Anledningen är att det är 4 stycken från Sverige som åker till Brasilien, och måånga mer som åker till USA, vilket Lisa och Melina ska göra.
 
I Skövde mötte vi upp Rotex medlemmarna, några inbounds och en annan outbound. Det var 2 från Taiwan och en från Australien som var där och hade varit i Sverige i ca. 9 månader. Sedan fikade vi och fick prata med dem och inboundsen. Vi ställde massaa frågor om utbytet, vad man ska och inte ska göra, och sådant som är bra att ha med sig.
 
Jag tror att vi är 6 stycken från vårat distrikt som åker iväg 13/14. Det är jag som ska till Brasilien, Lisa, Melina och 2 andra tjejer som ska till USA och Mattis som ska till Japan. Nästa möte är i Taberg med våran Rotaryklubb. Just nu känner man redan en samhörighet med alla som varit ute, och som ska åka. Ska bli sjukt kul att hålla kontakten under utbytet och sen få höra om alla andras utbyten :)
 
 

Rotary Youth Exchange 13/14

Olá, tudo bem?
Mitt allra första inlägg i min reseblogg! Syftet är först och främst att min familj och mina vänner kan läsa om vad jag sysslar med under dagarna, på andra sidan jordklotet. Sedan att andra utbytesstudenter kan läsa om hur det är att komma till ett helt nytt land och anpassa sig till kulturen och lära sig ett nytt språk. Så, mitt första inlägg kommer vara en presentation om mig själv och organisationen jag åker med, Rotary.
 
Mitt namn är Klara Käll och jag är 17 år gammal och bor i Jönköping, Sverige. Under hösten 2012 träffade min mamma en kvinna som har varit väldigt engagerad inom Rotary. Under en sushilunch i Jönköping fick vi frågan om jag skulle vara intresserad av ett utbyte inom Rotary under ett år! Några sömnlösa nätter blev det då jag funderade på om jag ville åka, och isåfall var. Eftersom vi fick förfrågan väldigt sent så var det knappt en vecka innan ansökningsblanketterna skulle vara inne. Då skulle jag gått på läkar- och tanläkarundersökningar, intervju med min fadderklubbb, skriva ett personligt brev och få ett omdöme av skolan.
 
Så, frågan var egentligen vart jag ville åka. För åka, det ville jag! Att få ett erbjudande om att resa iväg utomlands under ett helt år, lät som en helt fantastisk möjlighet i mina öron.
 
Så vart skulle jag åka?Det var inprincip en lista på länder. Peka och välj,  inprincip. Min fadderklubb rekommenderade Brasilien eftersom inte många från Sverige väljer det och då tar de bra hand om sina utbytesstudenter. Egentligen så spelade det inte så stor roll vart jag åkte, bara att åka iväg var en stor grej för mig
 
Så, när ansökningarna var klara var det bara att vänta. Efter ett par veckor fick jag beskedet att jag fick åka till Brasilien under ett års utbyte 13/14. I Brasilien kommer jag bo i värdfamiljer och bli en medlem i någon annas familj, helt enkelt. Kort tid efter det lade en tjej till mig på Facebook. Hon hette Lisa och skrev till mig att jag skulle bo i hennes familj i Brasilien! Hon och hennes systrar och föräldrar pratade med mig och skrev om hur de väntade på mig. Att de såg fram emot att träffa mig! Flera av systrarnas kompisar lade till mig på Facebook, samt tjejen i min andra värdfamilj, Stephanie.
 
För tillfället har jag börjat lära mig några enkla ord och fraser på portuguisiska som talas i Brasilien. Förutom det är det möten med min fadderklubb och andra utbytesstudenter från mitt distrikt. I Brasilien ska jag hålla en presentation om Sverige, på engelska förstås. Men när jag kommit hem igen så ska jag hålla samma presentation, fast på portuguisiska.
 
Under våren/sommaren kommer jag fortsätta att skriva om min förberedelse inför min resa. Preliminärt så är det den 30 juli som jag säger adeus till Sverige.
 
 
 
 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!