Dag 3

Efter frukost, som bestod av frukt, kakor, juice m.m, tog vi busen med våra springskor, plastpåsar och ryggsäckar till en vandringsled, som hade grottor m.m. Där delades vi in i 2 grupper, ena blev bara tjejer, lite frustrerande när alla vill ta bilder. Och vandringsleden var inprincip livsfarlig haha! Rötter, stenar, små bäckar, vilket gjorde att ganska många skrek till ibland. Och varje gång någon gjorde det frågade guiden: que foi? Vad hände? Han var på helspänn med uppmärksamhet med 17 tjejer i regnskogen bland alla eventuella giftspindlar.. Men när man gick in i skogen så gick man verkligen in i en vägg av ljud och fukt. Fåglar, insekter, vattendroppar och.. jag vet inte hur jag ska förklara, bara känslan att stå inne i denna värld av liv i Amazonas. För det enda ord jag hade i huvudet hela tiden var liv. Liv överallt! I träden, i marken, i luften!
 
Vi gick med våran guide som pratade och berättade. Vi såg en växt som kunde rena smutsigt vatten, inte för att någon av oss tänkte chansa.. Men efter ett tag kom vi fram till ett vattenfall och en grotta. Högsta höjden inne i grottan var 50 m och det var fladdermöss överallt. Vi tog av oss skorna och gick in i grottan med en ficklampa som det enda ljuset. Sen hittade vi en typ av spindel som var stor som en knytnäve på grottväggen samtidigt som fladdermössen svishade förbi. Vi fick tillochmed en framför en bild som vi tog ihop. Sedan gick vi längsmed klippväggen i vattnet utan skor tills vi kom fram till stigen igen. Då gick vi ytterligare en bit och kom fram till en till grotta med vattenfall. Vill ni bada? Kan vi? Självklart. Whoohoooo!! Badade och tog massa bilder. Vi blev helt genomblöta när vi tog på oss kläderna igen, och sen började det regna. Det var början på regnperioden här. Fuktigt, varmt, blött!! Sen gick jag och några andra tjejer lite före, stannade och bara lyssnade. Lite svårt med 5 mexikanska tjejer i gruppen, men vi lyckades när vi blev själva. Lyssnade på regnskogen och försökte förstå. Jag. Är. I. Amazonas, 
 
När alla samlats i bussen, blöta och trötta åkte vi och åt lunch, därefter till nästa vandringsled som var betydligt lättare att gå. De sa att det fanns jaguarer i området, så hela gruppen gick tysta, men ingen jaguar tyvärr.. Men tystnaden gjorde hela upplevelsen bättre. Vi gick över en hängbro, upp för några klippor och fram till ett vattenfall.  Där badade vi igen och gick in i fallet. Även om det var svårt att hålla kvar bikinin, ahhaha! 
 
Blöta, sandiga och svettiga. Men på vägen hem stannade vi till vid en flod där det var extremt strömt. Vissa ramlade och drogs med strömmen och fick knallröda rivsår. Men skrattade så sjukt mycket för när någon ramladde drogs en annan med!
 
Hemma på hotellet var prio ett dusch och torra kläder. Chill,prat, kakor till middag och sova. Imorgon åker vi med båten!!!
 
 
Naturligt sockervadd!
 
 
Dessa bilder är bara från min kamera, har femtitusen bilder från andras kameror också, men har inte fått dem än! :)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

olabrasil.blogg.se

Utbytesstudent i Brasilien

RSS 2.0