São Paulo

Hej på er! Nu blir det sista uppdateringen innan resan! Jag kommer hem den 29:e november, och som sagt, har ingen aning om jag kommer ha internet under resan. Ska försöka ge er något livstecken om det går! 
 
I fredags åkte några studenter med en skola från en närliggande stad till Sao Paulo över en dag. Vi åkte med en skolklass bestående av 10 åringar och massa föräldrar och ledare. Haha, bussen gick ifrån Vera Cruz 12 på natten på fredagen och vi anlände 6 på morgonen. Fett mysig buss! Skojjar inte, man kunde fälla ner den svinlångt och inprincip ligga ner och sova. Och tacka gud för att min kompanjon från Equador hade med sig en filt.På morgonen åkte vi till den största matmarknaden och skulle hitta frukost. Kött, fisk, frukt, viner, ost och en massa kryddor fanns det och vi hittade en macka och frozen youghurt att äta. Fördelar med att vara utbytesstudent? Man får prova gratis mat! Därefter var det promenix till ett museum, typ som Uptech ahhaha... 10 åringarna verkade ju glada. Vi klättrade på klätterväggen, lärde oss mer om djur/naturlivet i Sydamerika och om fysisk och teknologi och sånt där intressant man verkligen vill lära sig när man har 12 timmar att spendera i världens 6:e största stad. Därefter åkte vi till ett shoppingcenter för mat och lite shopping. Köpte en bok till resan (första boken i Game of Thrones, wohooo) och lite kläder! 
Vi åkte med bussen runt i staden så man fick ju se ganska mycket av staden. Och den enklaste beskrivningen av det jag fick se var betong och höghus. Helt enorm stad, vilket var mäktigt iofs men, smutsig och lite opersonlig. Vi åkte igenom lite av förorten och sen till den lite finare delen. Än en gång kontraster..
 
Men det bästa var nog utställningen till att hedra kulturarvet från latin amerikas ursprung. Det var tufft att se alla kläder, hantverk och bilder. Kvickt till nästa konstutställning och sen in i bussen och bege oss hemåt. Stannade till för middag och sen var vi så trötta och busade nästan hela resan hem i bussen samtidigt som vi kollade på Fast five. Hem till Marilia och däcka i sängen vid halv två tiden! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
Duff!!
 
 
 
Lejonfisken som kan döda en människa inom en timme med dess gift
 
Vackraste arkikekturen vi fick se!
 
 
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

olabrasil.blogg.se

Utbytesstudent i Brasilien

RSS 2.0