Domingo

På söndagen vaknade vi vid 11 och så sa de att det var en födelsedagsfest för deras kusin (denna gången för en 5-åring) så ringde jag hem och pratade med min familj. Jadå, va ute hur länge du vill! Du har en nyckel och Barbara är en god vän till familjen, bara tuta och kör! Haha, älskar min familj. De låter mig göra nästan vad jag vill så länge jag är med någon de känner och som pratar portuguisiska. Sagt och gjort. Åkte på födelsedags partaj för deras lilla urgulliga kusin. De hade hyrt ett ställe med studsmatta, lekmaskiner, bollhav (åldersgräns 7 år. vafan...) godis, mat och bara allmänt avslappnat. Och alla tjatade om min näsa haha. Och hur söt jag var..
 
Sen ringde Michelle och ville göra något så när vi lämnade festen plockade vi upp henne och åkte hem till Barbaras och Raissas hus igen. Där åt vi godis och blev uttråkade haha. Så de ringde några kompisar som hade en grillfest. Så åkte vi dit och stannade till 9 typ, åkt hem, poppade popcorn och pratade med tre av deras kompisar. Fullspäckad dag med andra ord! :D  Kom hem vid 11 till pussar och kramar och systrar och mamma som var nyfiken på vad jag gjort! :D
 
Just det , fick prova på nån variant av sushi. Rå fisk med soya typ. Gillade det och åt det. Plus popcorn. Men idag när jag vaknade mådde jag så illa, haha. Åt en banan till frukost och plågade mig igenom skolan med blodsockret på lägsta nivå. Har svimmat här en gång, men ville inte äta något alls :( Kom hem och åt lite lunch och mådde bättre. Men ska ta det lungt idag och vila upp mig efter helgen haha. Så taggar jag inför nästa helg som kommer involvera återförening med mina fyrbenta vänner! <3 Hoppas ni haft en fin helg ni med! :D 
 
They see me rollin', they hatin..'
 
 
Raissa <333
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fredags!
 
 
 

Sabadoooo

Vi kom hem vid 3 på fredagen efter festen. Wiooo! Och så sov vi till tio, hade frukost och plaskade i plastpoolen med Mila och Lisa :D Jättekul, och börjar bli bruun nu! Har varit sjukt försiktig med min hud här, så den orkar med sommaren och resan till Amazonas och Rio (ska skriva mer om dem senare!) Sen så kom Vitor och Maria (min extrabror och min extramamma) och hade med sig mat. Men jag och Jess hade lovat att åka till Molly vid 3 och baka kakor. Men, eftersom min pappa var bakis och mamma ville ta det lungt så gick vi. Vilse. Kul jul. Gick en timme i solen och dog nästan. Men sen så ringde Babara och ville att jag skulle komma hem till henne och fixa oss inför kvällen. Så efter en och en halvtimmes gång i onödan (brände kanske gårdagens pommes iaf) så hämtade Lisa och André mig och köpte glass till efterätten och åkte hem igen.
 
Duschade, packade och så kom Barbara och hennes mamma och hämtade mig. Och hennes mamma var så söööööt. Pratade hela tiden om min näsa, hur gullig den var och att de tänkte kidnappa mig och tvinga mig att bo hos dem tihi. MEN DET BÄSTA ÄR ATT DE HAR 3 HÄSTAR I MARILIA!!!!! Såååå på lördag ska jag åka och rida med dem :D :D :D Underbara människor helt enkelt :D Så fixade vi oss för festen och jag fick låna kläder av dem, måste seriöst åka och shoppa. Pronto. Men det är så fucking dyrt med kläder här :( får väll göra på nudist stilen! Anyway, åkte till festen och stannade till två. Kul att träffa nytt folk och expandera umgängeskretsen så att säga! 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sexta-feira

Herregud vilken helg. Roligaste har man här på helgen. Men man är mer död än levande på första lektionen 07:10 på måndagen haha. Brassarna älskar att fesa och umgås till seena natten här. I fredags mötte jag upp Jess efter skolan och gick på en powerwalk. Vi bor sjukt nära (och upptäckte detta nu) så gick vi och bestämde middagsdejt med en utbytesstudent som precis kommit hit, Molly från USA. Super mysig tjej! Och vi åt vid åtta tiden på Habibis, en stor restaurang, och stannade väll 2 timmar där. Och efter det så fick vi ett samtal att det var fest, vill ni gå? Det är en födelsedags fest. Ja, men visst! Så blev vi upphämtade på shoppingcentret, 8 pers i en liten bil, miljövänligt kan man ju tycka att det är iallafall, haha. Åkte på en fest med en stoor lokal med pool,(stället där jag var första fredagen) sjukt mycket folk. Men sen så kom min lilla fransyska Clo dit och vi hade så kuul ihop! Älskar henne så mycket för hon är så sjukt charmig med sin dialekt på engelska, dock försöker jag prata lite franska med det är ju sjukt hur fort man glömmer. Pratar franska med typ portuguisisk dialekt :(  Men den här helgen så har jag fått lära känna 2 supersöta tvillingsystar, Barbara och Raissa! De gick i samma klass som Clo och det var med dem som vi åkte hem med och som jag sov över hos lördag till söndag :D 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAHA,killen i bakgrunden.. alla i servisen trodde vi var typ dumma i huvudet.. 
 
Håller om min foodbaby på bilden! Haha. Nej, men meningen är ju att man ska prova ny mat här och va social... Men på helgerna brukar jag köra på och va stenhård på veckodagarna med löppass och pilates på gymmet. Typ, plus minus noll, egentligen. Det var en tjej som hade gått upp 15 kilo på 7 månader här. Och hon var inte särskilt nöjd med sig själv och trivdes verkligen inte i sin egen kropp. Så det är inte värt det att äta som om man var en liten ponny eller nått. 
 

Surpresa :)

 
 
 
 
 
 
haha, detta gör vi numera på varje födelsedag! Förra gången till Emma: pussa tårtan! Det är en mexikanst tradition som ger tur! Haha.. och stackarn gick på det. Men nu vet alla vad som gäller! Haha :D
 
 
 
 
 
 
 
AMO VOCÊS! :) Och glömde säga att Simones familj är min nästa familj. Vi byter i november. Först ville jag inte byta alls. Älskar min familj så mycket, men bestämde mig för att byta för att jag inte vill begräsa mig. Jag vill ju träffa deras släkt och så har de dessutom ett hus i São Paulo. Och det vore så kul att få följa med dem dit någon gång (vilket de har lovat att de verkligen vill visa mig :) )
 

Gandalf? Dumbledore?

 
 
 
 
 
 

Jag <3 födelsedagar

Åh! Vad alla håller på att fylla år! Love it, tårta hela tiden. I tisdags var det danskans (Simones) b-day och vi var så taskiga att vi låtsades om det regnade inprincip. Ja, grattis. Gjort nått kul? Nä. Okej. Meeeeen, i själva verket åkte alla hem till henne när hennes pappa tog henne på "rotarymöte". Så blåste vi ballonger och gömde oss i hennes rum. Så kom hon hem och vi, 14 st, slänger upp ballongerna och skriker "TILLYKKE!" Stackarn fick ju en hjärtattack! Men hon blev glad och våran grupp i Marilia blir bara tajtare hela tiden :) Tårta och presenter en tisdag, serdärja! :D
 
Och idag i skolan var det en tjej som fyllde år, tårta på matten. Jaaaaa!! Mysig klass, men med några guldkorn såklart! Meen man kan ju inte klicka med alla människor :) En kulturchock för mig var att alla är så otroligt ärliga!
Det är ju smickrande och kul när det är om bra saker, men ibland blir det konflikter i klassen bara för att man säger det som kommer upp i huvudet. Typ. 
 
MEN! Min födelsedag är den 18:e februari (skriv ner det pronto) och det är ev. samtidigt som Rio resan. Fy satan att fira sin 18-årsdag och tydligen Champagne födelsedag (samma ålder på dagen D) i RIO DE JANEIRO med utbytesstudenterna! JAA!!
 
 
Matteläraren i mitten där. Och mina favvisar (bromance lärarna) kom också :D
 
 
 
 

Powerwalk från Yara

Igår var det gym och favoritklassen på hela veckan, pilatesboll. Älskar det! + att instruktören är sjukt rolig. "Nu tjejer! Föreställ att bollen är ett popcorn som poppas och att era ben är spetsiga som en colaflaska!! Kämpa nu flickor!" Hahaa, sen gick jag Lisa, Isadora och Lari hem från gymmet. Fattar inte varför vi inte gjort det innan, tog kanske 30 min (i våran takt) men hälften av vägen sjöng och dansade vi! Vill inte låta självgod, men myyyycket tutande. hahha. Efter det var det Rotarymöte. Och min counselor va fett söt och de berömde mig för att jag själv tagit initativet med det här med Fisk.Och så fick alla som va med på loppisen applåder och bilder såklart. Ska hitta bilderna.. Åhhh vilka fina utbytesstudenter vi har! Jag och Isa: Tihiii : Oh stop it you guys :D
 
JUST DET! Jag har kommit på varför fläkten låter så högt i mitt rum! Jag hade den tydligen på maximum speed så den snurrade så in i helvete... Hehe opppss. Tekniken anropar Klara :)
Hade lite mys en timme efter lunchen. Annan notering: Solade i solstolen i 10 min med faktor 15. Blev bränd. Pfffhhh.. 50 eller snarare 500 behöver jag typ. 
 
 
 
HAHA. När man ser en blå Volkswagen gulle bil så får man slå. Lari till vänster, Lisa och Isadora!
 
Träd.
Gatan utanför mitt hus
 
Chegamos!
 
 

Saudade

Åkte med min counselor till Fisk (en språkskola, namnet helt underbart, I know). Suuuper fina lokaler med grupprum och ett kök till och med. Och små dammar med sköldpaddor som tydligen rymde ibland, haha. Pratade om hur de ska lägga upp det, med lektioner osv. Men det blir förmodligen att jag ger lite lektioner i engelska och får i portuguisiska. Gratis + välgörenhetsarbete. Och ska göra aktiviteter med barnen där också! Bla. ha en eftermiddag och baka lite svenska kakor. Hell yes! Ett sånt roligt projekt som ska bli så kul att fixa med!
 
Dock så slutade dagen i tårar igen med missförstånd med min familj och ett sms som inte hade kommit fram. Smekmånaden är definitivt över och det är jobbigt när det blir missförstånd över småsaker. Och jag förstorar upp det och blir paranoid.. Men tills denna punkt har jag varit rätt tyst om mina känslor "och bitit ihop" även om jag blivit arg över något, men måste kommunicera bättre med min familj och våga prata mer. Annars blir det sånna här känslodampanfall ahhahaha. Så, är i en liten svacka just nu. Men det blir ju också svackor även när allt är på topp. Så ska samla mig lite, men som min älskade vän sa, det är okej att må dåligt ibland. När man tänker efter: Fyfan vad modiga alla utbytesstudenter är. Åker iväg till ett främmande land för att bo med människor man aldrig träffat och ibland, till ett språk man aldrig pratat. Ja, modigt att åka iväg. Men det är ännu mer modigt att leva sitt utbyte och leva igenom sina svackor och göra det bästa av det.
 
 

Syskonkärlek

En vanlig söndagkväll för systrarna Mazzini de Carvalho


Pakeeeeet!!!! :D:D

 
 
Nallen var prio 1. SOLO tidningen var ett fett + , min mamma känner mig så väl! Blev så glad då jag hade haft världens sämsta dag i skolan (fredags) och så kom man hem till det här! :D Kritorna och godiset ska till ett barnhem hem här som jag hoppas att jag och Isa kan åka till nu i veckan. Och imorgon börjar jag på en ny skola med språklektioner i portuguisiska, då min counselor kände en man på en bättre skola. Så ska gå där och få gratis lektioner. Ett tips redan nu: Fråga rotaryklubben om hjälp, för de kan verka lite slöa och inte bry sig, men när man har ett litet "problem" eller fundering så kan man bara fråga. För de vill verkligen ens bästa. Min klubb iallafall! Och min counselor, sötaste gubben ever.
En annan notering är att mitt hår har platinablonda slingor här och där. Kommer ju se ut som tanten i Titanic när jag åker hem (kritvitt hår). Och pepparkaka! 
 

Min helg

Idag är det söndag och idag är den enda dagen under helgen som jag har tid och lust att blogga. Gör ju en massa saker hela tiden! 
 
I fredags gymmade vi och sen träffade vi Lari och Malu och plaskade lite i poolerna. Sen åkte vi hem och åkte på en fest på fredagskvällen. Var på en helt enorm utegård med massor av folk. Att det var fullmåne och helt stjärnklart var ju en stor bonus! Dansade en massa, försökter lära mig samba. Mhm. går ju jättebra -.-
Åkte hem vid fem tiden, 8 pers i en pytteliten gulle bil,  och sov til 10. Och vid 12 åkte jag och Lisa till Yara igen och träffade Lari, Malu, Isadora, Simone och Michelle. Solade och chillade sönder. Blev ganska bränd, även om jag smörjde in mig. Hade solskyddsfaktor 15, men behöver nog 50. Jävla svenneklenis.. 
 
Och vid 3-tiden åkte vi hem, så var André, Vitor och min extramamma hos oss och plaskade i plastpoolen. hehe. Åt lunch och hade det mysigt! Dock blev jag jätteledsen senare på eftermiddagen, för ynka småsaker. Var typ en dag om man tappar en penna så börjar man gråta. Lipade lite, skypade 10 min med Jaquline som talade mig till rätta! Haha, och Michelle smsade och tvingade med mig på hennes kompis födelsedagsfest (med mexikanskt tema, förstår varför, maten är ju såååååå wunderbar!!) Sagt och gjort gav mig själv en mental örfil och åkte till Michelle och så gick vi på festen med Simone. Var helt okej, träffade Jess och andra utbytesstudenter. Men högtalarna var sönder och de tappade tårtan </3. Men det va skönt att komma ut ur huset. För ingen i familjen vet riktigt hur de ska trösta mig när jag blir så ledsen. Men det är bra att gråta ibland.
 
Sen så sov jag hos Michelle och dagen efter gick vi på bio med några kompisar. Var en skräckis och jag höll ju fan på att pissa ner mig! Aldrig varit på en skräckfilm på bio innan, och herrejesuuus. Dockor, små flickor i nattlinnen och demoner och sån skit. Men det är rätt kul att höra alla svära på massa olika språk. Tyska är lätt favoriten! HAHA
 
 
 
 
 
 
 
 
Bruna, Pedro och Isadora
 
 
Lördagen:
 
 
Ingen vill va med på bild :(((
Haha, jooråå!
Mamma åkte och köpte en nödsituatuonstårta.. hehe. Och de hade piñata också!
Just another lemon tree..
 
Mina hjärtan
 
 
+Isa
Nästan ensamma, tur det. Var ju på portuguisiska, men man fattade ändå. +bonuspoäng.

as meninas fortas

Hallå i stugan! Idag var det en vanlig dag förutom att jag trodde att jag skulle skratta ihjäl mig på en lektion i skolan. Det är två lärare som har en liten "bromance" och de älskar att jävlas med varandra. Så, den första läraren slog vad med oss att vi inte skulle klara av att INTE prata på en hel lektion med hans kollega. Taget såklart. Så när läraren för IR (internationella relationer) kom in i klassrummet var det heelt tyst. Alla höll sig för skratt. Så gick halva lektionen att han skrev på tavlan om ett krig, medans vi busade, utan att säga ett ord. När han drog för gardinerna gick någon upp och öppnade dem. Och tända lampor, släcka, ac på och av. Och när han skrivit klart trodde vi att han skulle prata om konflikten, men icke. Då börjar han använda teckenspråk och peka på saker på tavlan. Typ gjorde pistolljud med munnen och hade armarna som gevär, och gjorde röka på saker med händerna när han pratade om Saddam Hussein. AHHAHA Fattade nog mer än när han pratar om det i vanliga fall. Sen när klockan ringde ställde sig alla upp och applåderade, så kom hans kollega in och alla bara dog av skratt!! Många lärare är så himla goa på min skola! 
 
Sen åkte jag hem, beställde tid för klippning av håret och gymmade med Michelle. Axlar och triceps idag. AS MENINAS FORTAS!! :)
 
 
 

Chuva

Vaknade inatt och var lite död i huvudet och trodde för en millisekund att jag var i Sverige igen, varför? Hörde regnsmatter utanför, och blev helt ärligt talat överlycklig! Första gången det regnat sen jag kom hit! Smattrade så gosigt och jag låg vaken och lyssnade på åskan.Verkar bli samma väder imorgon också, yes! Njöt av kylan lite, sen verkar det bli normalt igen. Dvs. 33 grader. Först hatade jag fläkten i mitt rum, låter så högt. Men nu är vi bundisar och tajtare än någonsin! Tacka herren för fläktar! Haha, iallafall blev det en seg dag hemma. Stannade inne med gott samvete, men sen blev jag rastlös och åkte till gymmet med Michelle. Sen hade jag och Mila sagostund. Hon läser 15 min på engelska och jag hjälper henne och vice versa på portuguisiska. Idag blev det Lejonkungen! Vi ska fortsätta med detta och har sagt åt mig själv att lära mig ett verb i alla former och tempus i veckan. Det är svårt! Men blir sakta bättre! :) Imorgon ska jag cutta håret (max 3 cm, INTE 10 cm som sist) , gå på volley och därefter får vi se :)
 
Ska försöka fixa bilderna från Emmas partaj i söndags. Mitt minneskort är fortfarande fast i kamerafanskapet, nej inte för att Klara satte in det åt fel håll med våld nejnej.. Aja, vi ska åka förbi nån teknikaffär imorgon och fixa det :) Beijos!
 
 
 
Får ni chansen, ta den! Har ni möjligheterna till det, så gör det! Ångrar inte för en sekund att jag åkte. Känner att detta året kommer göra mig starkare och mer öppensinnad än någonsin. Miljonerstack till min familj och alla i Rotary som får stå upp med att jag får vara här. Älskar det för varje sekund <3
 
 

Minha escola

Idag är en helt vanlig dag, eller ja, det är inte slut än. Skola och åker till gymmet snart och efter det får vi se. Men här är lite bilder på min skola. Går cirka 1000 elever och det är 40 st i min klass. 




Arriba Mexico!

Efter Yara åkte vi hem och piffade upp oss. För vi skulle på en familjefest med Mexicanskt tema, så självklart bjöd vi in Michelle. Tacos, sånt där grön dipp och till efterätt vit chokladtårta med jordgubbar! Rena samba karnivalen för smaklökarna! Haha, men det var så mysigt och trevligt! :) Idag så är det födelsedagsgrillning för Emma som fyller 16 år i Vera Cruz, så nu måste jag fixa mig och en snabb sväng förbi Esmeralda och köpa en present med Michelle! Ha en fortsatt trevlig söndag! Och just det! Om ni har några frågor så får ni gärna fråga! Jag skriver en massa, men lite tyst är det från er sida! Så fråga på och komentera mer än gärna. Kul att få respons på det man skriver :D
 
 
 
 
 
 

Pizzamaking

I fredags hade jag som sagt min presentation för klassen om Sverige. Gick väll helt ok. Paula hjälpte mig att översätta till portuguisiska, för herreguu jag blir ju nervös att presentera även på svenska eller engelska. Men alla i klassen är fett söta och sa att det var jättebra. Och att jag sjöng fint under nationalsången, haha! Men mitt minneskort i kameran har bosatt sig där och jag får inte ut det! Hetshets, så bilder på det kommer senare. Men efter skolan åkte vi till Yara för volley, men de hade riktigt matchspel så man ville inte störa direkt.Så gick jag till gymmet och lyfte lite och tränade armar och axlar. Sen var det fett varmt, så ja! Vi går och doppar fötterna i poolen! Jag lisa och ett gäng kompisar! Slutade med bad i sportbh och träningsshorts! Haha, sjukt kul. Sen hem och dusha så kom några kompisar till oss och så gjorde vi pizza. Gick och la mig tidigare för jag gick upp vid 6 på lördagen för att åka och jobba med Rotary. Ska be de skicka bilderna från den till mig, så ni får se det senare. Men, det var kö en timme innan vi öppnade och när vi öppnade sprang folk och tog de mest populära grejjerna, som vattentunnorna. Men det gör lite ont när man ser hur folk lägger ner kläder som kostade 15 kr, för att det var för dyrt. Men sista timmen kostade allting 3 kr... Ska skriva ett ensamt inlägg om klasskillnaderna jag får se varje dag.. Fast , det känns ändå bra att man gör något för andra och inte bara för en själv. Även om detta året bara är till för mig så är meningen med Rotary också att förändra och hjälpa.
 
 
Guaraná, så brasiliansk läsk så det finns inte! :)
 
 
Lördagen
Sen så jobbade jag mellan 07.30 och 11:30, sen hem på lunch! Kort därefter så ville vi till Yara igen och bara bada och sola i den 30 gradiga solen. Ringde Michelle och åkte dit med Lisa, Larissa, Michelle och Malu. Solade, simmade, plaskade och busade som denna vattendjur vi är. Sen spelade vi lite volley och jag försökte lära mig att hjula. Ett pågående projekt kan man väll säga!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Balé

I torsdags efter skolan åkte jag, Fer, Emma och Paula hem till Paula. Så åt vi lunch och bytte om. Herregud, man hade rosa tights och en body med en liten kjol. Typ en kroppsstrumpa med andra ord haha. Och så skulle man ha håret i en knut, såklart! Man kände ju sig väldigt elegant iallafall :D Kom dit så började de med stretching och först en timme väldigt simpel träning. Plié och rak i ryggen och se elegant ut. Sen kollade vi på några av deras rutiner. Så coolt, för de hade i en dans tung musik och rullade runt och gjorde hopp. Haha, sen kom de andra som skulle träna, så tog de på sig sånna där riktiga ballerinaskor. Vi fick ju inte det såklart, kunde tydligen bryta foten om vi tog någon annans skor. Sjukt kul att ha provat men jag föredrar stallet. Och ridbyxor... ;) Sen efter åkte vi hem och åt lite. Så sov jag över hos Paula som hjälpte mig med min Sverige presentation som jag hade för klassen i fredags!
 
 
 
 

Volei

Jag har börjat gå på volleyboll nu! haha, det var första riktiga gången idag. Började vid tre med ett fyspass med tricepsdips och trappor, sen övningar med smash osv, och riktigt spel. Lärde mig att serva hyfsat bra, så jag ska fortsätta att gå med Isa, åtminstone 2 gånger i veckan! Efter det som slutade 5 åkte jag hem och duschade. Sen paus på en timme och sen vidare till Rotarymöte vid halv nio. När jag kom dit var det påsar och kläder överallt. Det är som en insamling av kläder som de sen säljer väldigt billigt på en marknad till fattiga. De frågade om jag och Isa ville hjälpa till, självklart! Så vi var inte med på själva mötet utan packade och bar säckar med kläder. Så på lördag 07:00 är det avfärd till marknaden där vi kommer jobba hela lördagen! Och imorgon ska jag dansa balett. Heeeerregud. Kommer känna mig som en elefant i en porslinsbutik HAHA! Haha, nejdå, man ska ju prova nya saker. Saknar hästarna lite dock, eller typ att känna sig riktigt bra på något. Men jag ska anamma volleyn iallafall! :) Åker till Paula med Emma och Fernanda, dansar balett och sover hos Paula. För på fredag ska jag ha en presentation på engelskalektionen om Sverige! Ska göra den både på engelska och portuguisiska, så baletten slutar 5 så ska jag och Paula jobbba på den! Det var allt för nu, tchau ;D #myra
 
Det ska bli 34 grader till helgen. Och det är början på våren här, för er information! :)
 

Eu estou viva

Klara är på G! Nu jävlar efter sjukdomen och varit allmänt seg så är jag jag igen! Efter skolan var jag duktig och bloggade på portuguisiska, klapp på axeln. Sen åkte jag med mãe och växlade pengar på banken och sen var det portuguisiska lektion på Ale. Idag var det böjning av adjektiv när det är plural, singular, masculint och feminin osv. Samt två verb i presens, båda två för "Jag är", men man använder de olika! Då är det nästan synd att vi är så många goa människor, blir mycket prat och lite verkstad. Får hetspanik när det blir så, men jag tycker om läraren och hon är jättemysig och hjälpsam.
 
Sen gick jag och Isa en powerwalk genom staden på 30 minuter till Yara och babblade heela vägen om allt och ingenting. Det mesta om hur vi båda verkligen inte vill byta värdfamilj.. Men vi kom dit vid 7 och tog ett av passen. Tyvärr var det dans/zumba, har inte de brasilianska rytmerna än, hehe. Men, alltid nice att prova på något nytt. Så kom jag hem och spelade lite volley med Mila. Och frågade om de hade några barnböcker på portuguisiska, hade frågat innan, men vi alla hade glömt av det. Så läste jag lite ur Herkules. Tar med mig dem till skolan imorgon, efter som jag inte kan jobba något på kemin, fysiken eller matten. Fattar ju nada på svenska också! Hehe, sen har jag mailat min counselor om framtida välgörenhetsarbeten i Marilia och samarbeten med min klubb hemma! Men det är säkert att jag ska volentärarbeta på ett barnhem här i Marília!
 
Kallas fortfarande för Tinkerbell i skolan.
 
 
 

PARABÉNS MOA!

Hurra hurra för det är ingen vanlig dag för det är Moas födelsedag HURRA HURRA HURRA!!!
GRATTIS TJEJEN!
 
 

Essa semana

Agora, eu estou aprendo português. Mas é muito difícil. Mas, daqui a umas semanas, eu vou falar português. Eu preciso esperar. Essa semana legal porque: Hoje é o aniversário da minha irmã, aqui, do Brasil. Assim nós vamos fazer uma festa para ela. Parabéns Lisa! E amanha eu vou ter aula de português em uma escola que o nome é Ale.E depois, academia. Quarta-feira eu vou para a academia do Yara com Lisa. E depois eu vou no encontro do Rotary. Minha amiga, ela vai também. Quinta-feira eu vou dancar com minha amiga Paula. Ela está muito legal e fofa. E Emma e Fernanda também. E sexta-feira eu vou ter uma presentacão sobre Suécia na escola. Esse fim de semana, eu não sei, mas os fins de semanas do Brasil, são sempre legais. Beijos :)
 
Mari (kusin) e Lisa

Meu quarto

No centro do quarto, tem um tapete branco. À direita, o meu guarda-roupa, branco também. À esquerda e a cama. Sobre a cama tem muitas almofadas. As almofadas são rosas. Debaixo da cama tem uma mala preta. Eu tenho duas portas. Uma com a cortina branco. Eu amo meu quarto por que, é muito legal e fofo. Junto da cama tem uma mesa-de-cabeceira. Sobre a mesa-de-cabeceira tem um candeeiro. Eu tenho também uma prateleira. Sobre a prateleira tem as fotos da minha família da Suécia.
 
 
 
 
 
Sötaste kudden ever, jag vet

Flippin

 
At Esmeraldas
 
Blivt lite fet, skyller det på två veckor utan gym. Blir ändring på det nu! tihi
 
 
 

Woop woop


Jack, Im flying!

Haha! Bilder från fredags efter gymmet! Våra kompisar, Larissa och Malou.


Promenad

 
 
 
 
 
 
Gillar den här bilden. Så fri och lycklig!

Rymma med cirkusen???

Hejsan allihopa! Nu får ni uppdatering om min helg :D I fredags så var jag och Lisa på en fest hos hennes kompisar. Var mycket trevligt... hehe. Sen vid 2 på natten var folket hungriga så tog vi en promenad på 45 minuter till Mc. Var najs att se staden lite mer och sjunga och lattja med ett gäng härliga människor! Så vid 4 var vi hemma efter en taxi och somnade direkt :) Lägger upp bilder separat från Iphonen senare.
 
På lördagen vaknade jag runt ett och åt frukost. Sen fick jag sms från en sällskapsjuk Michelle som ville göra något. Så bestämde vi oss för en sleepover + cirkus med Simone, Isa och Fransico. (Tyskland o Equador) Så skulle Simone och Michelle sova hos mig. Så de kom vid 6 tiden och vi chillade lite och åkte till cirkusen vid halv nio och mötte upp resten av sällskapet. Cirkusen skulle stanna i stan 2 veckor, tycker det är fett mysig ändå! Vet inte om jag är den enda, men jag har alltid haft en hemlig dröm om att rymma med cirkusen. Vet inte riktigt vad jag skulle bidra med.. inte vig eller särskilt kordinerad. Ähh, jag kan sköta cirkushästarna! Jaja, den lilla fantasin blev inte till verklighet iallfall. Och jag pratade med en liten dvärgclown, stort för mig! Är töntigt rädd för clowner, förr förra Halloween slutade i panikattack! Men de här clownerna var lite charmiga :) Men cirkusen var så värd! Och efteråt tog vi en kort promenix till en restaurang och träffade Fransiscos pappa. Och jag såg min helt bedårande literaturlärare. typ 28 och har krulligt hår och tandställning! love him, och han gillar mig för jag alltid läser en massa dikter på hans lektioner :D Vid 12 tiden åkte vi hem och kollade på Pretty Little Liars, härlig kväll med härligt sällskap!
 
På söndagen gick vi upp vid 10 tiden och gjorde pannkakor. Hade en liten minibrunch och fixade naglarna, sen kom Michelles mamma och hämtade oss. Så åkte vi hem till henne och efter gick vi till Esmeralda (shoppingcentret) och träffade Arturo (Mexico). Vandrade runt och köpte födelsedagspresent till Lisa som fyller 16 imorgon! Hurra hurra! Köpte en nalle och en glimmer bodylotion på en presentbutik. Så virade de massa rosa papper och plastrosor och sprayade med en massa parfym! Jättefint och inget extra, så ska definitivt gå tillbaka för andra presenter. Sen drack vi smoothie och käkade lite sushi. Sen gick vi till ett café och träffade Isa och Fransisco. Drack kaffe (JA MAMMA; JAG HAR BÖRJAT DRICKA KAFFE!!!) och chillade. Åkte hem vid niotiden med pai och skypade lite med Laura med resten av familjen. Imorgon är det lite fest för Lisa! Hoppas ni haft en go helg!
 
ÅHHH! SÅÅ HÄFTIGT! Det var en gigantisk boll och de hade fucking 5 motorcyklar i den och körde runt! HELT SJUUKT!
 
 
 
 
 
 
 

Kändisen Klara

Såg den här bilden på facebook, vet inte vilken tidning eller något. Ska undersöka det :D Men ganska coolt ändå! För övrigt, jag saknar mjölken i Sverige. Här är det vattnigt och skitäckligt. Måste dricka med oboy i, kom o tänka på detta nu haha.
 

Tchau Laura

Imorse sa jag hejdå till en ledsen Laura. Laura är min värdsyster här och hon flyger till Kanada idag, så igår var det gråtkalas. Och att se henne och hennes familj så ledsen fick mig att återuppleva mitt eget hejdå. Så igår var faktiskt första gången jag gråtit till sömns sen jag kom hit, bara för att allting kom tillbaka på samma gång.Så min värdmamma, Lisa, Mila och Lauras pojkvän åkte till Sao Paulo imorse. Så skulle min värdpappa köra mig efter skolan till en kompis, så skulle vi på portuguisiska lektion efter. Problemet var bara att han glömde mig, HAHA. Så satt och väntade i hans kontor i typ 40 min, tills jag bad expeditionen att ringa honom. Höll på att dö av svält, hahaha. Men sen kom han tillbaka och körde mig till Michelle.
 
Så åt vi lunch och så fixade hon mina naglar med ? gelé nagellack typ? Fint blev det iallfall. :) Sen åkte vi till en språkskola och hade lektion med de andra studenterna i en och en halv timme. Gratis lektioner fram till november, så bra! Och nu har jag ätit lite och är hemma med min pappa som är ganska nere för sin lilla dotter :( Hörde av min mamma att min pappa hade gråtit i 12 timmar efter att jag åkt..haha.. pappor..
 
Skypade med min gosigos igår också. SAUDADE MINHA AMOR . TE AMO<3
 
 
Saudade. Ett ord som bara finns i portuguisiska. Är en känlsa som är starkare än längtan, som att jag kommer känna saudade för Brasilien och för Sverige när jag åker hem igen.
 
 

Livin' la vida loca

Efter ranchen på lördagen åkte vi hem och chillade. Spelade spel och kort, sen kollade vi på Fast and Furious Tokyo Drift och en tidig kväll. Väl behövd, min rumpa gjorde så jävla ont haha.. Men Rafaela och Paula åkte hem på kvällen.. Sen sov vi till 9 på söndagen och så åkte vi till Fernandas moster. Som hade pool. Hell yes! Så solade vi och badade i den väldigt kalla poolen. Och ja mamma, jag smörjde in mig. Sen kom typ halva släkten och kompisar och åt lunch. Spaghetti och kycklinggryta! Först så gillade jag inte jag maten här alls, nu har jag vant mig lite ;)
 
Det är något som jag lärt mig här är hur otroligt kalla, reserverade och TRÅKIGA vi svenskar är när det gäller att umgås. Här är det naturligt att äta lunch en vanlig söndag, hela familjen. Och när jag kom hem så kom kompisar till Lauras pojkvän och vi åt glass. Här är det nästan varje dag som man träffas. Och i fredags var det lite familjefest hemma, men jag var ju hos Fernanda. Men det är så självklart och inte stelt eller konstigt någonstans. Så vi i Sverige borde verkligen bli mer gästvänliga och öppna, för våran egna familj och våra egna vänner.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En liten fågel hade byggt bo i deras palm, fett söt!
 
En av Fernandas hundar!

Howdy Cowgirl pt.2

När jag fått se ranchen lite så kom Fernandas pappa och två kompisar/skötare med ett gäng hästar som de ställde upp i stallgången och började sadla. En av deras hästar hade världsrekordet i barrelracing, Ms Perky Bug hette hon och var ett svart sto på 9 år. Otroligt vacker. Min häst var ett brunt sto på 5 år som hette Dante, jag kände att jag var tvungen att fråga när de rids in. Man vet ju aldrig haha. Men de börjar samtidigt som i Sverige, när de är 2 år. Och han gav mig ett väldigt snällt sto som inte gjorde så mycket :)
 
Hjälm fanns inte på kartan och det var westernsadel och rep till tyglar som gällde. Jaha, hur ska det här gå? Tänkte jag, men jag fick först sitta upp i en liten rund hage så han fick se att jag visste hur man red. Det gick ju självklart bra, så flyttade vi till den stora ridbanan med de andra skötarna. Och ridsättet var EXTREMT annorlunda. Man skulle tydligen inte röra hästen i munnen, alls. När jag försökte få Dante lite på tygeln, fattade hon verkligen inte och bara höjde huvudet. Då började jag rida med en hand och höll henne knappt alls i munnen. Och sitt ner. Hela tiden. De tränade hästarna inpricip varje dag,men de hade ju NOLL med halsmuskler. De var ju biffiga vid bakbenen, men runt halsen fanns det ingenting. Så galopperade jag och då bara log jag, hela tiden. Var så underbart och härligt. Och ganska gött att rida utan hjälm faktiskt, haha. Sen så prövade jag på lite barrelracing, haha. Var inte så snabb direkt :P Men sen fick jag se "riktig" barrelracing, och herregud. Han sa åt mig att hålla i sadeln när man rundar tunnan, och jag förstod varför när han gjorde det på riktigt. Ärligt så gjorde det lite ont att se hur snabbt de vände och hur hästen satte benen under sig och vred. Men å andra sidan så sliter vi nog minst lika mycket på dem när vi hoppar.. Så spolade vi av hästarna och tog det lungt och drack lite vatten i en av stugorna. Det börjar bli varmt nu. I oktober fick jag referensen till bastu. Jippie... ;) HAHA! JUST DET! När jag satt av så satt jag av som man gör med en vanlig sadel, inte en westernsadel, så hörde jag ett ritschhh. Så hade jag fastnat med min bh i sadeln på vägen ner. HAHAHHAHA, ouupps :P
 
Lukten av stall och häst <3
 
Rafaela
Paula
 
 
Ni ser ju vilken fin form hon går i HAHA
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ms Perky Bug
 

Howdy Cowgirl!

På lördagen vaknade vi vid elva tiden av att Paula och Rafaela hade kommit också! Så åt vi lite snabb frukost, och en kaka som Fernandas mamma hade bakat. Emma mådde inte så bra, men resten av oss åkte till familjens ranch vid 12 tiden. Derad ranch låg typ 2 km bort från deras hus. Så på en skumpig sandväg åkte vi med en stor pickup och över en kulle, genom en grind och sen får vi se enorma hagar med hästar. Föl, unghästar, ston.. Jag fick höra att de föder upp och tränar sen säljer dem. Så de hade ganska många hingstar också. De hade några anställda på ranchen också och några små hus som de
 
sov över i då och då. Själva stallet var ute med några boxar, spolspilta och sadelkammare. Sen fick jag en liten rundtur och fick se deras lilla sjö, som var ganska grund nu eftersom det inte regnat på ett tag. Helt underbar utsikt! Deras intresse och det de tävlar i är "barrelracing", har sett det någon gång. Det är när man tävlar på tid och rundar tunnor. 
 
 
 
 
 
 

Home is where the heart is...

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Eu e Fernanda <3


Fredag hos Cloe

Vilken helg! Nu ska jag vara en duktig bloggare och skriva långa och fina inlägg om de senaste dagarna. I fredags åkte jag med Emma och Fernanda hem till Fernanda i Vera Cruz efter skolan. Vera Cruz är en liten (okej, väldigt liten) stad 10 min utanför Marilia. Så åt vi lunch. Var kött, ris, bönor, sallad och lite annat smått o gott. Fernanda hade två bedårande hundar också. Lägger upp bilder! Sen så kollade vi på Hercules, på engelska med portuguisiska undertexter. Inte samma sak dock, att kolla på en barndomsfilm på ett annat språk. Vet inte om det bara är jag som känner det, haha. Sen så bakade vi! Kladdkaka :) Den blir aldrig riktigt bra när jag gjort den här, inte alls samma smaker osv..
 
Iallafall så fick vi inbjudan att åka till Clotildes hus med några andra utbytesstudenter för fondue "middag". Sagt och gjort så piffade vi till oss och åkte hem till Cloe i Marilia. Där hade de dukat upp jättefint och med stora fondue bufféer. Ost, vit choklad, mörk choklad, äppelbitat, annanas, banan, godis, marshmallows, bröd osv. Herregud säger ni, herregud säger jag. Så gott och så trevligt. Sen så satte vi på lite musik från allas länder, så när det var Sveriges tur spelade jag såklart ABBA. Så dansade vi och försökte härma Beyoncé till Single Ladies, gick ju sådär. Fantastisk kväll! Så åkte vi tillbaka till Vera Cruz vid 12 tiden och stannade till i centrum. För o va en liten stad var det väldigt ösigt haha. Så träffade vi kompisar till Fernandas bror som spelade gitarr och sjöng och vid 2 åkte vi hem igen och somnade direkt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!