Cristo Rei

Japp, hunnit byta skola har jag ocksa gjort. Mina syskon i denna familjen gar dar sa det blev lattare. Trivs battre har, ar mycket storre och mer folk, dessutom narmare centrum! Men nu gjorde vi en deal med en av rektorerna att vi gar de tre forsta timmarna pa lektion sen far vi vara i biblioteket om vi vill. Jatte gott da vi inte lar oss sa mycket. Ganska avancerat och man ar inte direkt motiverad arligt talat. Sa nu laser jag Narnia (forsta boken pa portuguisiska) och chillar med de andra pa veckodagarna. Helt galet att jag kan lasa och forsta nastan allt nar jag laste barnbocker for 6 manader sedan. Ganska stolt faktiskt. Sen fick jag Safe Haven av en kompis sa ska lasa den ocksa. 
Usch, bara tanken av att saga hejda till alla har gor ont..
 
 

18 and life you got it

Hejsan lilla glomda blogg.
Pa dagen d gick jag ut fran skolan tidigare och gick hem till mina farforaldrars hus och skypade 1,5 timme med familjen. Supermysigt, blev jatteglad. Saknar er <3
I fredags akte jag o Simone till garden och hjalpte till med att gora sotsakerna till festen. Pa lordagen var det dekorationer, ballonger, dukar, (herreguu) och stada. En timme efter sagd tid (brassarna ar INTE punktliga) kom de forsta gasterna och vi slutade runt 70 personer tror jag. Mat (ris, kott, korv, sallad, farofa (bonmix med typ mjol) och potatisgratang) dans, tarta, och chill med massaaa saknade personer. Helt galet stor fest fick vi ihop, och sa lyckad. Min student eller 50 arsfest kommer nog inte komma upp i samma storlek som denna. hahaha, ANTLIGEN 18!!!!! Kommer aldrig glomma denna kvall. Tack sa mycket for all uppvaktning! 
 
Nu blir det bara Iphonebilder, men ska fa tag pa bilderna som mamman till tjejen jag firade med tog!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Yeeees, och pa sondagen var det en 1 aring kusin som hade fodelsedag. Pool, hoppborg, mat och sjuukt mycket folk blev hans lilla fest pa eftermiddagen en vanlig sondag. (de alskar fester). Lite konstig ordning pa bilderna men den stora ingangen till garden med fisken ar stallet dar vi var pa sondagen ;)
 
 
Grater va gott <3
 
 
hahaha, en trearing dansar funk, typ ganska.. ja... shake booty and slap bitches musik. japp.
 
 
 
 
Forlat for osammanhangande bilder, fick bli sa. Gillar halsbandet jag fick, LIKE
 
 
 

A ultima fim de semana com 17 anos

I fredags åkte jag med min kompis till hennes universitet och var med på hennes lektioner. Var ganska kul att få se collegelivet, och hon pluggar juridik.
Efter gick vi ut med hennes kusiner till en bar. Vi åkte förbi många, men det var sjukt fullt med folk på alla.. Men sen hamnade vi inne på en pub, tur det då det började spöregna, äntligen!

På lördagen sov vi, åt och kollade på film i pyjamas och åkte till en fest på kvällen.

På söndagen chillade vi och åt tårta med några kompisar senare på eftermiddagen. Lyckad helg, och jag ser fram emot nästa.. Då ska jag ha en fest tillsammans med min counselors barnbarn (hon fyller också 18) på hans gård.. Verkar bli mer än 70 pers där med ballonger och hela köret. Haha, första gången en sån här stor fest för mig.. Jaja, taggtagg!


Glad alla hjärtansdag!


Por favor

Födelsedag för min farmor här igår. Chill med släkten och jag träffade en asgo tjej som hette Juliana.

Och den andra bilden: anledningen att jag åkte till Brasilien, hehehe


Iphonebilder från nyår


Que calor genté!

Satan i gatan (ah, langesen man horde den laten) vad varmt det ar. Helgen bestod mest av OS och mat hos mina farforaldrars hus. 37 grader var det haromdagen! Gud sa skont med varme, ah jag ar sa avis. NEJ, det ar ni inte! Det positiva med det ar att jag gar till skolan i tshirt, shorts och sandaler.. vilket ar ganska chill. Men forutom det ar det bara jobbigt. Helt ok nar det ligger runt 28, men 35 grader.. Horde att det var 40 grader i Rio de Janeiro haromdagen. Och dit ska jag den 5:e mars under 5 dagar med nagon typ av efterkarnival, citytour, bo pa Copacabana och sedan till Foz Iguaçu. TAGGATAGGATAGGA!
 
Sen fyller jag 18 snart (den 18:e, alla presenter valkomnas, nu eller senare hehehe), tagg tagg pa det. Pa onsdag ska jag ha min presentation for min Rotary klubb om Sverige, pa portuguisiska. Fasen lite nervigt... Men det gar nog bra.. Sedan sover jag hos min kompis och sa ska vi ut pa fredagen.. Inte varit pa nagon fest pa vaaaldigt lang tid nu, tyvarr!
 
 
 
 
 
Meu coração esta no dois país em essa mundo. Eu sou uma sueca e uma brasileira. Estou morrendo de saudades mas no mesmo tempo eu quero ficar.

Prio ett på saknadslistan


Sjukhusbesök

Ja, man kan ju inte säga att jag inte upplever kulturen. Nu har jag fått prova på sjukhussystemet här. Lite allt möjligt, uttorkad, kunde inte äta och spydde., och 36 graders värme gjorde inte saken bättre. Så vi åkte till sjukhuset i morse så fick jag dropp och ta blodprov och fick hem lite medicin.., och nu kan jag äta igen, så all good!


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!