Dagen i bilder

Skola (spyr så segt det är) Något med Brasilien är skolsystemet. Snälla ni, klaga inte på svensk skola. Här är vi 75 elever i ett klassrum ihoptryckta, ingen sikt ut och lektioner som består av att sitta tyst, skriva och lyssna. Uschhääää!!
Ska bli skönt att få komma tillbaka till lilla Grenna igen sen..

Sen åkte jag hem en snabbis och så kom min mamae (hon är min riktiga brasilianska mamma nu, trivs i nya familjen, men min tillfälliga ÄR min familj nu) och hämtade mig, så åt vi lunch! Massa gringos ihop :)

Därefter lånade jag deras dator och betalade min resa till Rio och Iguaçu med avresa 5:e mars! Woopwoop! Det är lite efter karnivalen, men ändå karnival! :D

Sen kollade vi på Saw (alltid lite trevligt med lite psykopatisk hets på eftetmiddagen) och sen avslutning med japansk middag i staden.

Go dag med andra ord!
Imorgon åker jag till morföräldrarnas hus (värdmamman reser varje helg) och lite filmkväll, pool och avslutning med att kolla på Super bowl på en sportbar får bli avslutningen på söndag!

Pussokram!
Njut av kylan, är så jobbigt varmt på dagarna här. Orkar inte hahah, svennen vill ha kyla nu!


Lite efteeer

Okej förlåt förlåt för kass uppdatering. Några gamla bilder som ni får se nu :)

Fullkomligt ÄLSKAR att vara där. Påminner mer om hemma och jag mår så bra när jag är där.

Jag och Isa var där för 2 veckor sen, lovar och svär på fina inlägg när jag har en dator igen, den är på reparation där!


Dias loouuucas

Hejsan! Nu blir det en snabb uppdatering fran min nya (tillfalliga) vardfamiljs dator. Ville bara saga att dalig uppdatering inte bara varit pga min cpdator. En galet jobbig tid som nu antligen ar over da jag hamnade i en ny vardfamilj i tisdags. Ska bara stanna har tills fredag, sen aker jag till min counselors gard over helgen och hamnar i nya familj pa sondag, hoppipas jag! Precis som Pumba sager i Lejonkungen, lagg ditt bakomflutna fore dig, haha eller? 
 
Familjen nu ar sa otroligt fina. Helt fantastiska manniskor. Sa igar var min fina Molly pa besok som bor valdigt nara huset. Vi at lunch, fika och sen var vi pa shoppingcentret med min vardbror och pa kvallen hade jag Rotarymote. 
 
Idag akte vi forst till tandlakaren for mamman o brodern sen till en salong dar jag fick manikyr! uuuuuuhhh, plus klippte topparna! Darefter lunch i huset och sedan chill och marknad pa kvallen. Sa roligt med massa mat och capoeira dansare. En slags kampsport, men som en dans som det var en grupp i marilia som visade upp. Min vardmamma ska ordna sa vi kan aka dit alla studenterna och fa en lektion. 
 
Feira (marknad) varje torsdag. De saljer gronsaker, sotsaker, mat, hantverk m.m
Pastel: jag at med pizza i, men det funkar att ha ost, kott m.m...
Garapa : Caldo de cana (detta ar vad socker ar gjort av och produceringen av bensin) De gor aven juice av detta.
Detta ar "maestre", det ar han som ar huvudpersonen, och han har vaaldigt mycket respekt och det var tydligen valdigt ovanligt att man far ta bilder med dem.
 
 
 
salgueiro chorão: pa langt hall ser det ut som tradet grater for det hanger ner
Raspadinha: en juice (villken juice som helst) med is i form av sno och kondenserad mjolk. 
Marsipanverk! :)
 


Bagunza

2014 börjar såååå bra. Not. Min dator har dampat ihop sig, eventuellt pga åskan. Den reagerar inte det minsta och jag tror det är hårddiskan. Fruktar det värsta med mina bilder..
Dessutom är det ett helt kaos just nu angående det uppkommande familjebytet. Jag vet var mina dokument säger att jag ska, men det verkar bli mer komplicerat än så..

Iallfall var jag på min counselors "gård" i helgen. Var mest chill, mat (tihi, en liten tjockisfamilj) 2 födelsedagsfester med hans dotter och kortspel. De hade en familjefest och det var några ungdomar där som kommer från södra Brasilien som stannar i Marilia en vecka. Så imorgon ska vi på se Frozen på bio!


Feliz ano novo!

Nyårsafton var helt magisk! Började med att alla satt utanför husen och chillade och pratade. Blev inbjuden till grannarna för lite förmat. Que delicia!! Jag älskar människorna i Brasilien, de är så öppna och glada. Alla var ute och innan tolvslaget gick alla till stranden. Där var det fyrverkerishow och första minuterna av 2014 bestod av kramar från främlingar och bekanta som önskade ett gott nytt år. Alla stod i ring och bad dessutom inför det kommande året. Hälsa, lycka, framgång, möjligheter, kärlek m.m önskade man alla. Sen gick vi till vattnet, för då ska man hoppa över 7 vågor och därefter backa ur vattnet. Då ska man tydligen få 7 dagar tur! Haha, helt underbar start på 2014! Tyvärr så glömde jag laddaren till min mobil i huset på stranden, så måste in till stan och köpa en ny.. så bilder från nyåret får vänta lite :) 
2013 träffade jag så många fantastiskta vänner, gott nytt 2014! 

Praia

Skalman <3333
 
 

Feliz Natal

 
 
Den 23:e lämnade vi Marilia och åkte ca. 6 timmar till kusten. Stranden vi spenderade mest tid på hette Boracéia och vi bodde 5 min gång ifrån stranden. Här är dagen D den 25:e. Så den 24:e var det stranden och matlagning. På tolvslaget bad man och åt. Kalkon, ris, farofa (bönmix) och umgicks. Helt ärligt så var det fint att fira jul med den religösa aspekten, men jul är inte 100 % jul om man inte är hemma :)
 
En kväll gjorde vi en utflykt och åkte runt och kikade på alla suupervackra hus. Vi bodde väldigt enkelt och husen var inte särskilt avancerade...Det var många som bodde här och som jobbade på hotellen i den rikare delen.. Men husen där var riktiga mansions. Var 2 sekunder från att köpa min framtida balklänning på ett litet shoppingcentrum, men sunt förnuft tog över hahah. fan. 
 
Det var två stränder vi var på mest. Några gånger var vi på en närliggande strand, Juréia. Där tog min värdpappa med mig upp för klipporna och visade en helt magisk utsikt. Runt hela stränderna och staden var det bergslandskap i regnskog. Några dagar var det så mycket moln att du inte såg bergen. Men på de klara dagarna var det så obeskrivligt vackert. Iallfall på klipporna i Juréia fick jag se en havssköldpadda! Super tufft! Det var tydligen väldigt ovanligt att få se dem, men det var en där som var vid klipporna. 
 
På kvällarna spelade vi mycket kort och gick på promenader. Jag gick med några kompisar till familjen till Juréia en kväll och kollade när de fångade krabbor. Aldrig sett så många stjärnor i mitt liv..
 
 
 
 

 
 
 
 

2013

Första januari spenderades med Eve, Stina, Moa och Elin i Stava, utanför Gränna. Nyåret var tjejmiddag med 3-rätters, djupa konversationer, tomtebloss och classy tjejmys! Underbar start på året! ahahah, förutom att vi försökte tända lanterns (typ lyktor med önskningar) men det blåste för mycket och lyktan flög iväg! Och det brinner ju i dem så Stina började skrika och springa efter den för att släcka den!! Skrattade så mycket hahah!!
 
 
 
 
 
 
I februari fyllde jag 17 och dagarna bestod mest av härliga uteritter i snön. Och jag klippte av mig håret, ångrade det i efterhand, men nu är det nästan utväxt igen :)
 
 
 
 
I mars åkte jag med pappa och Moa till Sälen en vecka. Pappa åkte Vasaloppet och jag och Moa åkte och busade i trollskogen. HAHAHHA, fysatan va jag skrattade.
 
 
 
I april började jag tävla med min Geggebus. Och det var premiär för musikalen jag var med i på Gränna. En jäkla massa stress, men i slutändan var det så jävla kul!
 
 
 
 
I maj började jag jobba på Seaside där jag hade noll vetskap om restaurangbranschen. Men jag lärde mig fort och vid juli så tycker jag att jag var riktigt duktig. Tog bara sönder två glas! ;)
 
Den 7:e maj åkte jag med Jaqulinegosigos till Stockholm en helg för att bränna plånboken på kläder och för att se One Direction (!!!!) tillåt oss att vara töntiga :D
 
Bild från Jaqulines blogg: http://jmphoto.webblogg.se/index.html
 
 
I juni var det skolavslutning, massa hejdån, jobb på Seaside, midsommar på St:annas skärgård, och en snabb Stockholmsresa för visumet.
 
 
 
 
 
 
Juli var det jobb,jobb,jobb, hejdå till fina Gegge och förberedelser. Den 27:e juli flyttade jag till Brasilien.
 
<3
 
 
 
 
 
 
 
 
Agusti var fett med insparkshelg.. 
 
 
 
 
September var det ett kärt återseende med mina fyrbenta vänner.
 
 
 
November var det resan till Paraguay och Grande Viagem.. Bästa resan någonsin...
 
 
December var det stranden med jul. Ska lägga upp ett inlägg med det också!
 
Nyåret firades in med raketer och kramar på stranden. FELIZ ANO NOVO!
 
Nyårslöften 2014 

Växa och utvecklas mentalt, men förbli mitt sanna jag.
Tävla 1 m med Cofina
Ta körkort
Jobba hårt och tjäna ordentligt med pengar
Få riktigt bra betyg
Åka till Tyskland och hälsa på Katha, Emma och Isa.
Ta vara på livet
 
Har några fler löften, men de skriver jag inte här! :)
 
2013 har varit ett helt fantastiskt år med många nya kompisar, värderingar... Är så otroligt tacksam att jag får vara i Brasilien och ha ett helt fantastiskt år med ups and downs också såklart.. 2014 ska bli minst lika bra. Ta an alla utmaningar och lev livet, helt enkelt! :D

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!