RIO DE JANEIRO DAG 2

Idag var det tidig frukost och utgang for mer turistsaker.
 
Forst akte vi pa bran sa vi fick se Rio fran andra hallet. Sa himla vackert. Dar gick vi ocksa pa konstmuseum och det ar faktiskt super att se Rio fran bussen. Ar ju sa jaaakla stort. 7 miljoner tror jag han sa.
 
Vi besokte fotbolls stadiumet dar finalen kommer hallas. Ar en san  -chata- med varldscupen har. Tycker det ar sa ackligt att ett korrupterat land spenderar miljoner nar det inte finns utbildning, kvinnor foder barn pa gatan, favelorna vaxer och fattigdomen ar ett faktum. Visste ni att Brasilien spenderar dubbelt sa mycket som de tre senaste cuperna TILLSAMMANS. Har inte stenkoll pa vart dem var nagonstans men detta sager ganska mycket. Det ar sa sjukt mycket demonstrationer och "riots" pa tv nu, de flesta i Sao Paulo, och nu har de infort att man kan fa upp till 30 ar i fangelse om man demonstrerar under varldscupen, alltsa vafan? En politiker som tagit flera miljoner fran skatterna under en lang tid fick 2 ar i fangelse. Och jag tycker inte ens sanna har event som OS, varldscupen eller nagot annat ska ens hallas i U lander, eller korrupterade lander. Det kommer helt klart dodas manniskor under varldscupen. Och Brasilien har inte resurerna alls att ta emot sa manga besokare. Nastan alla pratar ingen engelska och den storsta flygplatsen ar lika stor som en superliten flygplats i Frankrike. Okej, ska sluta nu. Men det ar latt att blunda for faktumen fran langt hall, men nar man bott i ett land sa lange, och faktiskt sett liven har. Da blir man bara acklad av mansklighetens prioriteringar.
 
Darefter gick vi glada i regnet till en av de fa konstverken har. En lang trappa gjord av kakelplattor i olika monster och motiv. Superfint! 
Supertrotta efter dagen fick vi sova 2 timmar. Darefter gick vi ut i regnet med vara masker, blommor och converse och skrek och dansade pa gaten. For det var ju karnivaaaaaaaaal! Det var finalen pa de 6 basta sambaskolorna och det var sa maktigt. Helt galet. Vi stack ut 7 pa kvallen och kom tillbaka som drankta katter med ett stor kottsar pa foten klockan 6, smallde i sig lite hotellfrukost och dackade i 4 timmar. Sen var det upp och hoppa och utcheckning...
 
Att vara dar pa karnivalen var maktigt. Det var mer stamningen som gjorde det, men efter ett tag trottnade man nar det var 1 timmes paus mellan varje skola. Det var nagra som gick hem tidigare, i grupp med ledaren saklart, men en tjej gick lite utanfor gruppen med sin iphone och bladdrade, och da kom ju saklart en man och tog den. Rio ar Brasiliens farligaste stad och pa sanna har stora event blir det desto varre..
 
Den som forstar betydelsen for denna malning far pengar.
 
Meeen, vi fick faktiskt se omkladningsrummen och ga ner pa planen. De har en fkking jacuzzi. Jag och Katha tankte att vi gommer oss dar i 3 manader. 
 
 Iphonen har bestamt sig for att vara en btch sa jag lagger upp fler bilder senare.
 
 
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

olabrasil.blogg.se

Utbytesstudent i Brasilien

RSS 2.0