Rotary middag...

I tisdags åkte vi på Rotarymiddag hos mina värdföräldrars klubb. Träffade Molly och Simone där med! Mycket trevligt! :) I onsdags var det födelsedagsfest hos en släkting som vi var hos på helgen och idag åkte jag till Esmeraldas och tog ut pengar för imorgon! wiooooo... stannar hemma från skolan och sen åker vi vid lunch till Paraguay. Vet inte om jag nämde det men de har Victorias Secret i Paraguay, lyckan var enorm! Haha.. Just nu ser planeringen ut såhär:
Denna helgen Paraguay, shoppa!!
Nästa vecka skola, portuguisiska och GYM! Gått upp 1,5 kilo :'(
Nästa helg São Paulo med en skola, typ kulturtripp dit över dagen!
Veckan därpå den Stora resan till amazonas m.m den 13:e.
Och sen 10 dagar i São Paulo på stranden, jul och nyår.
Jag klagar inte :)
 
HAHA, Molly jäkla mobboffer hahahah <3
 

Mitt nya rum

 
 
 
 
 

Söndag

Vaknade vid 9 tiden och åt frukost med nya familjen. Lite konsitgt känns det, men överlag så känner jag mig hemma här! Precis som i förra huset, är nog brasilianarnas (hospitality) vad heter det på svenska? Gästfrivänlighet? Herregud, kan inte prata mitt modersmål längre.. Sen följde jag med när de köpte lite plantor. Huset har massa växter överallt, ger ett jätte fint intryck. Hem och vända och sen till grillning/födelsedag hos släkten som bodde på en liten gård. Hade typ 7 hundar, höns och en häst. Fick en ny beundrare också, en 3 åring vid namn Lucas ;) Sötaste ungen kommer fram och öppnar armarna och sitter i mitt knä haha! Mat, mer tårta.
 
Nu är jag hemma och ska ta det lungt i några timmar. Sen ska vi till kyrkan ikväll och sen förmodligen gå igenom "första natten frågor" som man gör med värdfamiljer. Meeeeen... åhhh. Har en rolig nyhet!! De kunde inte byta nästa helg för de skulle resa, och jag trodde de skulle till São Paulo. Men vi ska tydligen till.....PARAGUAY!!! På en weekend-shoppingresa! Allt är sååå mycket billigare där också. Woop woop! Åker på fredag efter skolan! :D 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fisk event

Herregud vad mycket man samlar på sig under 3 månader hos en familj. Väskor, och massa påsar med skor för att man inte har plats haha. Men det gick! Så i lördags åkte vi innan fisk eventet till mina nya värdföräldrars jobb och Simone åkte hem till mitt gamla hus. Så jobbade de mycket och jag fick chilla på deras jobb tills Jussara (nya mamman) körde mig till Fisk. Och mina väskor var fortfarande i hennes bil, hann inte åka hem emellan.. Sen med några lärare åkte jag till Fisk Villa. Ett stort område med pool, tennis,fotbollsplan, palmer och ett helt fantasiskt hus. Åt lite lunch med lärarna och sen stod jag och samlade in böcker som några barn hade med sig. Typ en book fair.. Sen var det samling av 40 st hetsiga barn med överskottsenergi för en skattjakt. Sen var det fritid och jag spelade Uno och spansk skitgubbe med några barn som inte ville sporta något. Super mysigt. Älskar att få den där kontakten med barn. Mat (tjena vad vissa barn kan äta!), sagostund och lite teater och sen hem. Liftade tillbaka till Fisk och ringde min värdmamma som kom och hämtade mig. Träffade hennes kusin, och så åkte vi och köpte bröd och kakor. Men bageriet ägdes av presidenten i min klubb haha! Så träffade honom där och det var jättebra att han fick träffa Jussara osv! Hem till nya huset och äta kakor och packa upp och göra iordning rummet. Bilder kommer på nya rummet! :) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nossa

Den här veckan har varit lite blandat med bio, lektioner på fisk, Sverige presentationer på Fisk (gjort 9 totalt nu och har ett 10 tal kvar) gym, poolbad och portuguisisika plugg.. Meen, nu fick jag en liten chock när jag kom hem från gymmet+poolen med kompisarna. Jag skulle byta familj nästa helg, men nu ringde min framtida värdmamma till min värdmamma här och frågade om vi kunde byta den här helgen då de är på semester i São Paulo nästa helg. Ja, visst tyckte jag. Inga problem! Men väldigt snabbt beslut. Så imorgon stannar jag hemma från skolan och packar och städar rummet till Simone. Så byter vi lördagkväll efter eventet med barnen på Fisk. Och alltså betyder detta att jag åker till stranden i São Paulo nästa helg! Men lite avsked blir det ju här.. kommer sakna min värdpappa här framförallt!
 
Pappa Evandro och mamma Jussara. De bor nästan på andra sidan staden i ett superfint hus med 2 hundar och en pool. Klickat jättemycket med dem så detta kommer bli toppen! :)
 

Bilder från TV

HAHA! I bakgrunden, vafan är det här. Och Isas kommentar: This is so not German
 
Klara. Inte Nathalia.. haha, gubbe.. få det rätt.
 
 
 
Och om ni vill läsa mina kompisar från Sveriges bloggar så har ni dem här, vi som kommer från distrikt 2380!
 
Melinas blogg är på g! :) 
 

The Marilia crew <3


Festa das crianças

Idag gick jag upp vid halv nio, men inatt ställde de om klockan. Framåt en timme, vet inte hur det blir med skillnaden till Sverige nu? För ni ställer väl om nu också? Iallafall så åkte jag till en stor lokal/park och skulle jobba hela dagen tillsammans med Isa och vår klubb. Så vi fixade med maten en halvtimme, sen kom alla barnen och vi hälsade dem välkomna. Och det var MÅNGA barn. Och syftet är att ha en rolig dag för barn vars familjer har ont om pengar, och har ett lite tuffare liv helt enkelt. Det var hoppborgar (jag och Isa var för tunga.. det gjorde ont i barnahjärtat) ansiktsmålning, dansföreställningar, clowner (yayyy), och lite cirkus show. Det var verkligen jättekul och jag och Isa är så stotla att få representera denna klubb som organiserat allt detta på egen hand. Och våran klubb är ändå inte den största i Marilia.
 
Sen när det höll på att ta slut så fick alla barn en godispåse och en present. Dockor, bilar osv. Väldigt generöst och det uppskattades. Även om en unge försökte lura till sig en extra godispåse från mig.. Och en 12 åring flörtade med mig.. det var något nytt! Och jag och Isa försökte räkna, men minst 15 personer frågade om vi var tvillingar! :) 
 
Väldigt rolig dag och jag och Isa ska prata med klubben (igen) om barnhemmet. Men det är lite dramatik just nu när alla ska byta familjer, så vi ska starta lite projekt efter den stora resan tänkte vi! Åkte hem och plaskade i poolen med mina extrabröder, Mila, Lisa och Lisas kompis. Hoppas ni alla haft en bra helg ni med! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Om det är något som jag ska va kritisk mot så var det faktiskt clownen. Tycker det är skit drygt och taskigt när man har tävling mellan 5 barn i rockring och ljudnivån på applåderna bestämmer om man går till final eller åker ut. Plus attt han drygade sig när barnen sa deras namn tyst och otydligt. Nä usch för clowner. Helt onödiga.
 
 
 
 
Ja, Klara, ta en bild med clownen. Det blir jättekul.
 
 
"Snälla gör den brasilianska flaggan!" Hon: suck, please ta ett hjärta som alla andra barn.
 
 
 
 
 
 
 
 Min counselor <3 
Sjukt varmt var det idag också!
 
 

TV Marilia

På lördagen kom Simone vid 12 tiden och vi solade och badade och åt lunch ute. Sen åkte vi vid fyra till en tv studio då "The inbound cordinator" i Marilia fått en förfrågan om vi (utbytesstudenterna) ville delta i ett tv program. Haha, det var väldigt intressant.. Brasiliansk tv är extremt annorlunda. I ett program som typ, Postkodsmiljonären så står det i regel ett 10 tal kvinnor i bikini och dansar och ser glada ut. Och det är inte ens konstigt? Och det här med att brassarna är besatta av rumpor, är sant! För i det här programmet deltog en typ "artist" som gäst och hon är mer känd för att stå i program i stringbikini och dansa än det hon säger/gör.. Nu var hon inte i bikini, men iallafall, haha.
 
Så när programledaren kom till "våran" del av programmet frågade han vår cordinator om vad utbytesstudent betyder och lite om Rotary. Så fick alla gå fram, vifta med flaggan och så sa hon: detta är Simone från Danmark osv. haha så blev det såhär när hon presenterade mig: Essa é Klara da Suécia. NATHALIA DA SUÉCIA! Haha!! Sen under programmet var vårt jobb i publiken att ha mycket energi och le. Efter så kom flera fram och frågade om våra länder och hur det är att vara utbytesstudent. Alltid kul, även om knappt ingen vet var Sverige ligger på världskartan.. Sen åkte jag hem och kollade på film i sängen då på söndagen skulle jag upp tidigt och jobba med min Rotary klubb! 
 
 
 
 
 
Hihi, de hade ett litet kök också..
 
 

Parabéns Juliana!

Trots att det varit lov den här veckan så har jag inte gjort så mycket. Mycket jobb för pappan osv. Men i fredags som sagt gick jag hem efter Fisk och på kvällen vidare till min framtida värdsysters födelsedagsfest. Hon är min tredje familj, jag byter nu den 2:a november och får prova på att vara ensambarn faktiskt! Kommer bli intressant. Men vi pratade om jul och nyår och de firar allting på kusten i São Paulo! :) 
 
Iallfall, Juliana fyllde 13 och de hade hyrt en festlokal (typ där alla fester är) och det var mat, dj, dricka, stora fina bord och en massa 12 och 13 åringar med 12 cm klackar... Herregud, en sleepover med nån tjejfilm var min 13 årsfest haha. Men brassarna ÄLSKAR att festa till det.. Träffade lite utbytesstudenter där och fick skjuts hem av Simones föräldrar.
 
 
 
 
 

FISK

Idag har jag varit på Fisk och klickat av hela 4 presentationer för olika klasser där. Super trevliga lärare och elever. Och sköldpaddorna i entrén är ett stort plus hehe. Haha, folk här vet verkligen INGENTING om Sverige. Typ om ni har en världskarta, kan ni peka på Sverige, eller Norden? haha, njaaa, kanske. Och vissa frågor haha; Har ni Facebook och Instagram i Sverige? Har ni höns i Sverige? Men det var roligt, för de var nyfikna och frågade en massa. De tyckte att älgarna var stora och läskiga (titta, det är inte bara jag) och att naturen var väldigt vacker. Hade lite bilder från Sälen, Skåne, kusten osv. Och Sverige är ju väldigt vackert egentligen.
 
Iallfall så får jag 2 timmar privatlektion i portuguisiska med start nästa måndag. Och nästa helg har de ett evenemang med barn på deras "gård", så då ska jag dit och ta med Isa också :)
 
 

Rotary möte

I onsdags hjälpte jag och Isa till med att fylla på godispåsar till "Barnens dag" på söndag. Det är ett evenemang för fattiga barn som har det tufft. Vi ska jobba hela söndagen.

Idag har jag min Sverige presentation på Fisk, ska prata mer om mina samarbeten med dem! Och på lördag ska jag på något annat evenemang med Rotary!


Parabéns Arturo!

I måndags hade jag en portuguisiska lektion på en skola här på eftermiddagen. Mellan 5 och 6 och de här lektionerna var mycket bättre än de förra. Väntar fortfarande på svar från Fisk, men de hade provvecka förra veckan så det var tydligen lite körigt för dem haha.. 
Efter det åkte jag på en grillning med Barbaras klasskompisar och åkte hem vid 9 tiden. Då bakade jag pizza med Isadora och Lisa. Sen badade vi lite i plastpoolen och chillade :)
 
Igår var det lungt på dagen och efter lunchen åkte jag till Esmeralda shopping och fixade min kamera. Köpte ett större minneskort och batterier. Träffade de andra studenterna, men så stannade jag och Clo och drack milkshake med en kompis. Och postade ett brev med flera brev till Sverige. Sen gick vi till en restaurang och mötte upp de andra för att fira Arturos födelsedag (en kille från Mexico). Åt middag, blev pizza idag igen! Idag ska jag träffa Barbara och gå på en powerwalk när det slutat regna och ikväll har jag Rotarymöte där jag ska lägga fram en idé på ett  projekt jag har tänkt ut med lokaltidningen! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Grande Viagem

Den 13:e november åkter jag på en av resorna tillsammans med Rotary med 29 andra utbytesstudenter. Under ca. 2 veckor kommer vi upptäcka mer av Brasilien och bland annat se Brasilia (huvudstaden), Manaus, Bauru, Fortaleza och en nöjesvattenpark Beach Park. Dessutom kommer vi under 3 dagar på på en båt på floden i Amazonas och sova i hammockar! Kommer bli såå kul! Lägger upp lite bilder som jag hittade från förra årets resa. Så ni har en idé om vad jag pysslar med.. Ryser över hela kroppen när jag tänker på den här resan. OCh i mars tror jag blir det Rio de Janeiro! :)
Och jag vet inte om jag kommer ha internet under dessa två veckor. Så då blir ni utan kontakt från mig hehee. Just deet, har blivit så pass bra på att prata att jag nu kan skämta och va ironisk. haha :D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Förlåt Jaquline...haha
 
 
SÅ TAGGAD!! Och jag är väldigt stolt över att säga att denna resan lyckas jag in princip betala för själv genom mitt arbetande på min restaurang på piren 3 månader innan jag åkte. De där XX timmars passen med dött huvud och ännu mer döda fötter kommer definitivt vara värt det!!! :D
 

Lördag+Söndag

I lördags sov jag till elva och åt frukost med mae och pai. Mila sov hos en kompis och Lisa hade åkt till en annan stad med hennes kompis. Var skönt att få va lite "ensam". För efter frukosten låg jag i hammocken med en filt, det regnade också, och läste en timme. Och njöt av tystnaden. Tänkte efter och kom på att jag varit ensam hemma kanske 1 gång, i typ 20 min. Annars det har jag aldrig varit själv på det sättet. Så var skönt att ta det lite lugnt. Tror en anledning till att jag blivit sjuk så ofta är att min kropp och sinne blivit så utpumpat nu. Har inte saktat ner ordentligt på det sättet än. Huvudet var ju helt dött första månaden, men eftersom språket är betydligt lättare nu så går det bra. Insåg idag hur bra jag blivit på att prata. Hänger med i alla konversationer, förstår sammanhanget av allt och kan svara hyfsat bra. Verbböjningarna är fortrfarande det svåraste. Men efter 3 mån kan jag prata riktigt bra, tycker jag själv iallafall :D
 
Sen på eftermiddagen åkte jag till Larissa och åt brigadeiro (chokladsås typ) med Malu, Mari och Gabriele. Sen kollade vi på Iron Man 3, typ halva och på kvällen åkte vi till en fest. Men vi alla åkte hem tidigt och jag la mig hemma i sängen och kollade på en måbra barnfilm :)
 
Söndagen: Vaknade vid 10, åt frukost och sen åkte vi till pais bror. Och bara chillade lite. På vägen hem åkte vi förbi det stora fältet där cirkusen var. (nej, insåg att rymma med cirkusen kanske inte var en sån bra idé iallafall, hehe) och där hade de nu en bilmässa! Kollade på bilar, åkte hem till plastpoolen, solade, åt lunch. Nu är klockan snart halv 6 och ikväll kommer kompisar till mae och pai hit. Går ev. ut på en powerwalk innan det.. Eller. nää förresten ;) Stannar inne idag :) 
 
 
 
Ge mig brasiliank hår kvalité. fan för skandinaviskt hår.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Rosa månaden för bröstcancer här med. Mae och Pai hade köpt två t-shirtar som bidrag. 
 
 
Blå vw, upp med lillfingret och du är skyddad mot slag ;)
 
 
 
 
 
 
 

Anti våld kampanj

Nu får ni lite uppdatering!
I fredags var vi ett gäng studenter på ett antivåld evenemang med Rotary. Gick från skolan till stället, tog 10 min, men hade panik så min klasskompis fick rita mig en karta. Sväng höger efter tre korsningar. Men ändå, haha. Igår, tror jag det var, var det barnens dag. Vet inte om det bara var i Brasilien, eller hela världen. Iallafall, de samlade ihop plastvapen och våldsamma videospel osv i en stor hög som de senare körde över med en sån där tillplatningstraktor. Alla Rotaryklubbarna var där och pratade om att barnen är framtiden och att vi måste börja stoppa exponeringen (heter det så?) av våld i tidig ålder. Sen var det ett gäng barn som fick ballonger samtidigt som de gjorde en urgullig liten dans till Michael Jackson "We are the world", men låten var självklart en cover översätt på portuguisiska, haha.
 
Pratade med barnen. A onde você esta?? Var är du från?? Och när jag svarar Sverige så ser de lite fundersamma ut. Jahaaa, vad coolt. Vet ni något om Sverige? Vet ni var det ligger? haha njaaa, inte riktigt. Är inprincip så här. Jag är från Sverige. Woow, coolt. Vet du något om Sverige? haha. nää.
 
Iallafall delade jag ut mitt visitkort till barnen och sa att de skulle prata med sina lärare, att de kunde maila mig så kunde jag komma till deras skola och ha en presentation om Sverige! Bästa knepet är att charma barnen!! ;)
 
Födelsedagsfest för min mammas brors fru i torsdags. Kvinnan till vänster som fyllde 50 :) mer tårta...
 
 
HAHA, Fransisco från Equador hade med sig den här. Nån traditon, haha , han hade gjort den själv också :D
 
 
 
'
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Årsdag med Jaquline

Ett år sen jag träffade min bästa vän. Te amo muito meu anjo. Skypade med henne, men alltså kolla på henne. Mer bedårande kan man ju inte bli.


Cachoeira

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag älskar Brasilien
 
 
 
 
Mina fina ben efter vandringen i vildmarken haha
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Churrasco

Som sagt, på lördagen vaknade vi vid 12 och åt lunch. Sega i starten och visste inte vad vi skulle göra. Men vid fyratiden kom Grazis moster och hämtade oss. Bodde typ på andra sidan staden,men åhhh vilken underbar människa! Åkte till hennes hus där hon fixade bröd, med ost och olika sylter (heter det sylter?) som vi åt vid deras pool medans vi lyssnade på musik! Badade inte för jag kände att min hals svek mig lite, men det var så underbart. Och dottern i familjen, en 10 åring, tyckte att jag såg ut som hennes barbie haha. Alla säger ju att människorna i Brasilien är så varma och mottagliga, och det stämmer! Man kysser på kinden, kramar, bjuder hem till sina hus, vill visa deras liv och är hjälpsamma när man försöker prata på portuguisiska! Spenderade eftermiddagen där och vi lattjade en massa haha. Vid 9 tiden åkte vi hem till Barabara igen och hämtade upp min älskade lilla fransyska Clo! Underbart underbart. Hela gänget samlade! Tillbaka till Barbaras hus för mat!
 
Mit kom och hämtade oss och så ville han visa något vattenfall. Vamos (lets go). På vägen dit var det verkligen en djungelväg med lera och gupp haha. Därefter skulle vi gå en liten bit, tog ett bra tag då det var hala stenar, lera, högt gräs och små bäckar. Men vi överlevde och badade under ett litet vattenfall! Gick en liten bit längre ner och kom fram till den vackraste utsikt jag någonsin sett i Brasilien. Det var som en ravin med vattenfall, tät skog. Det var nästan som ett litet krypin , då man såg bara skog och några enstaka hus. Satt och sjöng och tog massa bilder. Helt. Fantastiskt. Vi var där kanske 2 timmar och sen promenaden tillbaka till bilen. Leriga fötter och Michelle, den klanten, halkade i leran. Aldrig skrattat så mycket. Åkte hem (barbaras hus, haha) med musik på högsta volym. Åkte hem vid 8 tiden till familjen som var nyfikna på min helg. Sa till dem hur lycklig jag var och att jag bara ville gråta av lycka. De hade inte gjort så mycket under helgen, men jag sa att jag bara har ett år och att jag ska ta vara på det fullt ut!!!! Somnade till i sängen när alla kollade på tv medans min pappa klappade mitt hår. Mitt liv är så fantastiskt och jag vill inte missa en sekund. Det här året är det bästa året i mitt liv. Nu däckar jag i sängen. God natt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Oh meu deus

På helgerna ska man ha roligt, men framförallt ta det lungt och vila upp sig och kroppen. Vem som än sa det har aldrig varit en utbytesstudent i Brasilien iallfall. Vilken helg! Är mer död än levande. Men HERREGUD VAD JAG HAR HAFT KUL!
 
Sexta-feira:

Efter skolan gick jag till Jess och så chillade vi där tills vi gick på en powerwalk med Barbara. Sen hem till hennes hus och därefter åkte vi och shoppade! Köpte 2 shorts, 2 fest toppar och en bikini. Dyrt med kläder som sagt.. men anyway. Vi hade det gött och efter åkte vi förbi mitt hus och jag hämtade kläder och tandborste osv. Därefter hem till deras hus där vi åt mat. Älskar hennes föräldrar som sagt, skit söta!! På kvällen vankades det fest och vi fixade oss. Jag, Barbara, Raissa, Jess, Michelle, Grazi och Luara. Tog 2 timmar, herregud när tjejer ska gå ut. Tar typ 20 min att bestämma kläder. Sen kom våra andra kompisar Mit, Gabriel och Mirza i två bilar. Behövdes när vi var så många. Tror vi var någon mer också, kommer inte ihåg hennes namn dock. Festen hette "Festas das gringas", vilket betyder inprincip invandrarnas fest, haha. Inte riktigt, men många ropar gringa när det ser en. För smälter in i Brasilien är ganska svårt. Folk har dragit mig i håret ibland hahah! Sen upp klockan 12 för lunch och därefter poolhäng hos Grazis moster! Lyckades bli förkyld under kvällen och fick ont i halsen... Men upp och hoppa! :D
 
 
 
 
 
 
 
 

Just happy to know you

Stannade hemma från skolan idag, illamående och kallsvettades hela natten. Men nu är vad det nu var borta iaf, haha. Ska kolla på Mean Girls med Lisa nu och imorgon åker jag till Fisk för att prata med dem om portuguisiska lektionerna med Isa :) 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!